Popklikks julekalender: 19. desember

26F5E3A2-3EFE-4F5D-B81E-F2EB919C09CCPopklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere gammel og ny musikk vi har hørt mye på i løpet av året.

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

Israel Nash Gripa: «Barn Doors & Concrete Floors»

Det er en vakker morgen. Sola skinner, kråkene krangler og bikkja til naboen driter i blomsterbeddet. Lyttelua sitter i vinduskarmen og spiser rå løk med rekesalat.

-Det regner, alltid regn, alltid misery, sukker Luatassen som har stirrer mot porten i over en time. Israel Nash Gripkas «Lousiana» ligger på lur i bakgrunnen.

– Sola stråler, Lua. Du er lei deg, det er tårer. Du savner Hetty med de vakre kjolene…

– Hold kjeft, din bleikfis. Det ække love-tårer, det er løk-tårer. Pluss at det regner bøtter utafor.

-Jeg er sønn av en ekte topplue, og toppluer griner ikke, fortsetter Luatassen mens tårene spruter så hardt mot vindusruta at drittbikkja stikker halen mellom beina.

-Det hjælper alltid med litt Stones når sjela vrenger seg. Takk skal du ha, du leser meg som Wikipedia.

-Det er ikke Stones, det er Israel Nash Gripka.

-Jøss. Visste ikke at det fantes en Nash i Israel også. Lyttelua smiler fra øre til øre og spetter ned fra vinduskarmen.

-La oss flytte til Israel. Tenk om han er med i Israels svar på Crosby, Nash, Stills & Young?

-Han heter Israel Nash Gripka og kommer fra Missouri, U.S.A.

-Hæ?  Som om The Boss skulle kalt seg Norway Bruce Springsteen, liksom?

Ehhh… nei! Men jeg er temmelig sikker på at Springsteen digger Israel Nash Gripka.

Resten av kvelden går med til å høre på Israel Nash Gripkas mesterverk «Barn Doors & Concrete Floors». En plate så proppfull med gode låter at Lua ruller en sekser etter kun to gjennomlyttinger.

-Jøye meg, det høres jo ut som om Steve Earle, Richmond Fountaine, The Band, Neil Young, Son Volt, Creedence, Stones og The Jayhawks jammer sammen i hjertet av Nordmarka. Grønne salamander for et album.

-Det skal være sikkert og visst, helt klart en av de beste utgivelsene i 2011. Låter som «Fools Gold», «Drown», «Sunset Regret», «Goodbye Ghost» og «Red Dress» rir på toppen av hvilken som helst bølge. Vannvittig bra.

Lyttelua
Lyttelua
Artikler: 192