Popklikks julekalender: 2. desember

Wild Kingdom
Wild Kingdom

Popklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere låter fra album vi har hørt så mye på i løpet av året at enten låtene eller platene med meget stor sannsynlighet befinner seg på en eller annen liste når Popklikk oppsummerer musikkåret 2017 på nyåret (puh!)

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere. Som en bonus vil vi også, inspirert av pedagogikkens «two (eller var det tre?) stars and a wish», supplere med en låt fra en artist som sender tankene til artisten/låtene/albumet vi har valgt ut.

2. desember; Cotton Mather – «Wild Kingdom»‘

Da Popklikk anmeldte denne perlen av et album der pop møter rock, valgte vi oss overskriften «En musikalsk bestevenn». Hovedårsaken til dette var selvfølgelig at plata er drivende god, men at Texas-gjengen alltid har fått oss til å tenke på gamle bestekompiser som The Beatles. Squeeze og Crowded House spilte også en avgjørende rolle.

Da vi skrev at «Wild Kingdom» består av så tidløse, melodiøse og stilige låter at man nesten drukner i dønningene av gledestårene, mente vi det med både kropp og sjel.

At bonuslåta ble Oasis’ «Don’t Look Back In Anger» skyldes at Noel Gallagher er en megastor fan av Cotton Mather. Så megastor at han nesten på egenhånd snakka bandets mest kjente album, «Kontiki», inn på de britiske indie-listene da det dukket opp på slutten av 90-tallet.

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1658