Popklikks julekalender: 20. desember

5F574718-C177-4772-9596-A8C99FF2080BPopklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere gammel og ny musikk vi har hørt mye på i løpet av året.

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

Dexys: «Let The Record Show: Dexys Do Irish And Country Soul»

Fire år etter det deilige comebackalbumet, «One Day I’m Going To Sour», klinte Kevin Rowland og hans Dexys til med et rent coveralbum med fokus på irsk musikk; landet Rowlands foreldre vokste opp i.

Om det funker? Ehh…ja! Faktisk så funker det så bra at hele Popklikk-redaksjonen begynner å grine hver gang «Let The Record Show: Dexys Do Irish And Country Soul» slippes løs. Rowlands vokal, som slikker lytteren på nesetippen, er så fantastisk at selv superlativene smuldrer opp og forsvinner ut av vinduet. Vi snakker med andre ord om et realt hakaslepp (takk Kenneth!). Ingen synger som Kevin. Basta!

Tidvis sukkersøtt, ja vel, men det jøkke no så lenge bandet på nydelig vis puster nytt liv inn i gamle klassikere som «The Town I Loved So Well», «You Wear It Well», «40 Shades Of Green», «Carrickfergus», «I’ll Take You Home Again, Kathleen» og «Both Sides Now». Bare for å nevne noen.

Produksjonen er lettbent og elegant med strykere både her og der. Noe som fungerer aldeles utmerket.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1645