Popklikks julekalender: 4. desember

Kjærlighetssommer
Kjærlighetssommer

Popklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere låter fra album vi har hørt så mye på i løpet av året at enten låtene eller platene med meget stor sannsynlighet befinner seg på en eller annen liste når Popklikk oppsummerer musikkåret 2017 på nyåret (puh!)

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere. Som en bonus vil vi også, inspirert av pedagogikkens «two (eller var det tre?) stars and a wish», supplere med en låt fra en artist som sender tankene til artisten/låtene/albumet vi har valgt ut.

4. desember: GospelbeacH – «Another Summer of Love»

Gud bedre, for ei plate! Den sitter, utrolig nok, som en kule før du har hørt den. «Another Summer of Love» er et album som er skreddersydd for Popklikk-redaksjonen. Måten Brent Rademaker fletter sammen det beste av vestkystpop, Tom Petty, The Byrds, The Beach Boys og en haug andre eminente artister til en krans bestående av sublim rockmusikk, er så helmaks at selv Egon Olsen må stumpe sigaren.

Noe som fikk Tom Skjeklesæther til å skrive følgende om platas åpningsspor: «Det starter med «In the Desert» som melder seg på i kampen om å være den beste california-rock-låten ever. Fra himmelsk velklingede gitarer til vokalharmonier fra hylla over den øverste, med en myk og solid groove og en melodi som haker av på alt som Byrds, America, Fleetwood Mac og Beach Boys noensinne har hatt på notearket. «In the Desert» er fylt av helium, men har også en tung kjøl. Det er mange som babler om perfekte sommerlåter, denne holder lenge for meg.»

Så det så!

Med tanke på at Brent Rademakers bror, Darren, spiller i det eminente, men akk så hemmelige bandet The Tyde, var det usedvanlig enkelt å plukke ut dagens bonuslåt. Det bare måtte bli The Tydes «It’s Not Gossip If It’s True».

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1673