POPKLIKKS JULEKALENDER: 4. desember

3ACB09EC-FED8-4807-8108-11E1129E8CF5I årets adventskalenderen vil Popklikk anbefale musikk vi liker (som vanlig) av både ny og gammel dato.

Det blir kanskje noen korte anmeldelser av plater vi ikke rakk å skrive om tidligere i år. Spillelister, sa du? Ja, spillelister står også på førjulsprogrammet. At vi også vil benytte anledningen til å skrive om plater vi mener er blant årets beste, er også helt sikkert. Men, selve kåringen av årets beste musikk skjer – som alltid- først i midten av januar. Kvalitetsikring, kalles der visst. Noe intens lytting på årets mange kandidater i løpet av juleferien er med på å sikre.

Vi i Popklikk ønsker dere en fredfull adventstid og mange harde musikkpakker under treet på julaften!

Luke 3. desember:  «Langt, langt borte, likevel så nær»

2020 på godt og vondt. Mest godt akkurat dette, faktisk. Phoebe Bridgers sitter i Los Angeles, Courtney Barnett i Melbourne. De synger klassikeren til Gillian Welch/Dave Rawlings, «Everything Is Free». Litt frys i bildet og annet som hører 2020 til. Likevel et fantastisk samarbeid.

Og når jeg hører originalen, er det mye stemningen og det fantastiske gitarspillet som stjeler  oppmerksomheten. Her blir du tvunget til å høre etter på ordene. Og for artister som tjener lite på strømming og enda mindre på konserter de ikke kan holde, er teksten sørgelig sann, ikke så ulikt bakgrunnen for at sangen ble laget for nær 20 år siden.

Opprinnelig ble sangen skrevet som en reaksjon på at Napster – strømming og piratkopiering – gjorde det vanskelig å tjene penger. Det siste året har artister som Father John Misty, Courtney Barnett og Phoebe Bridgers gjort coverversjoner av låten, og her de to sistnevte sammen.

«Someone hit the big score, they figured it out They were gonna do it anyway, even if it doesn’t pay»

Tormod Reiersen
Tormod Reiersen
Artikler: 81