Popklikks julekalender: 5. desember

0A232F91-89A6-4520-9ED0-57504526CFFAPopklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere gammel og ny musikk vi har hørt mye på i løpet av året.

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

Cherry Ghost: « Beneath this Burning Shoreline» (album)

Det første jeg gjorde da jeg mottok Cherry Ghosts «Beneath this Burning Shoreline», var å lete frem bandets fantastiske debutalbum «Thirst For Romance» som for anledningen hadde søkt selskap mellom Scott Walkers «Scott 4» og Kevin Rowlands legendariske «My Beauty».

Noe som selvfølgelig ikke var tilfeldig, og fikk meg til å konkludere med at de trolig hadde stått der og varmet hverandre siden en sen høstkveld 2009 da en gjeng kompiser stakk innom for å høre på knall musikk og sjekke ut barskapet mitt.

At «Beneath this Burning Shoreline» fullt og helt skulle makte å følge opp «Thirst For Romance», hadde jeg ingen forhåpninger om. Noe den selvfølgelig heller ikke klarer.

Når det er sagt; Cherry Ghost har ved å legge opp til et større og mer episk lydbilde laget en plate som trykker på litt andre knapper enn forgjengeren der frontfigur Simon Aldred og resten av gjengen i større grad tok i bruk enklere virkemidler.

«Beneath this Burning Shoreline» er først og fremst et album proppfullt med majestetisk pop som sender tankene til artister som Richard Hawley, Elbow og Ennio Morricone. Enkelte av låtene, som «Kiss Strangers» og «Black Fang» treffer blink umiddelbart, mens «We Sleep On Stones» og «A Month Of Mornings» trenger litt mer tid før de slår bena under deg.

Men en ting er helt sikkert: «Beneath this Burning Shoreline» er et sabla bra album som fortjener langt flere anmeldelser enn den du akkurat har lest.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1643