Popklikks julekalender: 5. desember

Peter P
Peter P

Popklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere låter fra album vi har hørt så mye på i løpet av året at enten låtene eller platene med meget stor sannsynlighet befinner seg på en eller annen liste når Popklikk oppsummerer musikkåret 2017 på nyåret (puh!)

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere. Som en bonus vil vi også, inspirert av pedagogikkens «two (eller var det tre?) stars and a wish», supplere med en låt fra en artist som sender tankene til artisten/låtene/albumet vi har valgt ut.

5. desember: Peter Perrett – «How The West Was Won» 

Den tidligere The Only Ones frontfiguren, Pete Perrett, har vært dypt savnet, men 2017 var året han skjenket oss et nytt album, formidable «How The West Was Won». Noe som fikk Popklikks Tom Skjeklesæther til å skrive blant annet følgende:

«Glem sprøytet som ble lansert under merkelappen «britpop». Det er dette som er virkelig Britpop med stor B.  Peter Perrett tar seg her og nå egenhendig av å restituere Englands stolte rocktradisjoner. How the West was won kan meget lett stå igjen som årets rockalbum».

Bonussporet må selvfølgelig være en klassisk låt med The Only Ones. Sier seg sjæl, det!

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1624