Popklikks julekalender: 7. desember

FB9A4779-9EDD-46F0-81D9-4B13EF7E6E05Popklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere gammel og ny musikk vi har hørt mye på i løpet av året.

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

Avi Buffalo: «Avi Buffalo» 

Avigdor Zahner-Isenberg aka Avi Buffalo er et stort musikalsk talent som i meget ung alder leverte et selvtitulert debutalbum mange av hans mindre talentfulle og eldre kollegaer ville solgt sjela si for.

På albumet har Avi har med seg en rekke venner og bekjente som har hjulpet ham med å bygge en musikalsk drøm som er såpass skranglete og sjarmerende at drømmende skranglepop trolig er en beskrivelse Avi vil føle seg komfortabel med. Noen vil sikkert slenge på indie-begrepet, men det er nå så utvannet og verdiløst at det herved erklæres som dødt og begravet.

Avi Buffalo får meg til å tenke på Lemonheads, Luna, grytidlig REM, The Thrills og Wilco. Det faktum at Avi er en stor fan av Nels Cline, som har satt sitt preg på Wilcos siste plater, gjør at elgitarene får lov til å leke seg fritt i lydbildet (sjekk ut «Remember Last Time»!). Akkurat som Avis pistrete, men like fullt sjarmerende stemme, som gjennom hele albumet støttes opp av Rebacca Colemans mer distinkte stemmeprakt.

«Truth Sets In, «What’s It In For», «Summer Cum», «One Last», «Remember Last Time» og Where’s Your Dirty Mind» er høydepunktene på et debutalbum som fikk mange musikkelskere til å juble da det landet i 2010.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1621