Popklikks julekalender: 8. desember

D8B2EACF-07E5-46AE-B6E2-71AFC971442CPopklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere gammel og ny musikk vi har hørt mye på i løpet av året.

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

Linden: «Rest and Be Thankful» (album)

Joe McAlinden vokste opp sammen med blant andre Norman Blake og Duglas Stewart som senere skulle starte henholdsvis Teenage Fanclub og BMX Bandits. De fleste av oss har ikke noe særlig kjennskap til McAlinden, hvilket ikke er så rart. Inntil for noen år siden drev han og kona en restaurant etter at han la musikk-karrieren på hylla.

Hvilken karriere tenker du da, kanskje? Vel, McAlinden hadde et band som het Superstar på begynnelsen av 1990-tallet. De var signert til Creation Records, ga ut en håndfull plater med følelsesladd poprock, spilte på Jools Holland (BBCs live show) og hadde noen nesten-store hitlåter. Den opprinnelig klassisk skolerte McAlinden bidro også med strykerarrangementer for Teenage Fanclub på deres andre plate «Thirteen».

Men, det tok aldri av med Superstar. Kanskje var deres uironiske og ærlige musikk ikke helt skapt for 1990-tallets skrytete og bredbeinte britpop-æra? Etter en låtskrivingspause på en del år gjorde McAlinden comeback i 2012, og i 2015 kom «Rest and Be Thankful».

Det er en nydelig plate med klassisk solskinnspop som bare regnvåte skotter kan produsere. Plata er spilt inn i Edwyn Collins’ studio (ja, han fra Orange Juice) og låter som den friskeste sommerbrisen du har kjent på noen år.

Denne plata slo ned som et lite lyn fra internetts algoritmer hos den yngre garde i Popklikk-redaksjonen for noen uker siden. Den har fulgt meg siden, og nå synes jeg rett og slett det er på tide at noen flere låner øre til denne fine fyren! «Rest and Be Thankful» er en ukomplisert affære. Her står 2-3 minutters pop-perler for menyen, preget av McAlindens fine stemme, friske pop-arrangementer og plenty av melodiske hooks!

Start med låter som «Window Pane», «Rest and Be Thankful», «Pull Me Round Again», «Lost and Found» og «Yesterday_Rewind». Er du ikke solgt etter å ha hørt dem, vel, da er det ikke mye vi kan gjøre! Jeg setter på denne perla på nytt, jeg, og tar meg en pust i bakken før julestria tar helt av.

Espen D.H. Olsen
Espen D.H. Olsen
Artikler: 167