Popklkks julekalender: 10. desember

2973ED60-7982-4A9A-B1F7-8A7F31507B7APopklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere gammel og ny musikk vi har hørt mye på i løpet av året.

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

D.A. Stern – «Aloha Hola» (album)

Kort innpå her i julestria. Popklikk-Espen (den yngre) har oppdaget ny og ganske så fin musikk! D.A. Stern (bare navnet er jo kult, synes jeg, på en sånn amerikansk måte) lager breezy vestkystpop fra L.A., California. Eller det vil si, den godeste Stern er visstnok opprinnelig fra New York, men flytting til L.A. har åpenbart gitt han noen vestkystvibber!

Siden vi i Popklikk liker dette veldig godt, så er det ikke uventet melodiøst, ringende gitarer og litt laid-back middelklassevokal på «Aloha Hola». Eller noe i den duren. Innen denne formen for gitarpop eller powerpop sitter referansene gjerne løsere enn oljedollar i julegaveinnkjøpingen, men vi klarer rett og slett ikke å sette helt fingeren på hva dette minner oss om. (Selv om det hele er ganske gjenkjennelig). Ok, må du ha noen? Hva med Big Star,Teenage Fanclub, The Rosebuds, Real Estate og Paul Westerberg? Holder det?

Hele plata er fin, det går mest i smittende melodier og mid-tempo indie/power/folk-pop. Det er rett og slett frisk og smart poprock dette, sjekk ut låter som «Am I Ever On Your Mind», «In Pain», «Diggin’ For Something» og «Spirit of New York» som en begynnelse.

Men, vent det er mer: «Miami» må være noe av det nærmeste vi kommer en tapt Gerard Love-klassiker som ikke er skrevet av Gerard Love (ex-Teenage Fanclub) på denne siden av 1990. Sjekk også for all del ut de utrolig kule videoene som er laget til singlene fra plata.

«Aloha Hola» er gitt ut på den veldig kule labelen Slumberland Records fra Oakland i California. De gir ut massevis av denne typen musikk og mer pønkete saker innimellom (sjekk for all del ut Smiles singel «Gone for Good» når du går inn på Slumberland nettsider!).

Det var en liten digresjon på slutten denne gråe og mørke vinterdagen. «Aloha Hola» kan være solskinnet som får deg opp om morran fram til jul. Medisin i melodiøs form, det finnes langt verre ting enn det!

Espen D.H. Olsen
Espen D.H. Olsen
Artikler: 167