Rainmakers spiller på Harry Hole-lansering

Bandet og forfatteren sammen (Pressebilde Rainmakers)
Bandet og forfatteren sammen (Pressebilde Rainmakers)

Lyst på komboen litteratur og rock? Norgesvennene Rainmakers er invitert av Di Derres Jo Nesbø til lanseringen av Harry Hole-boka «Tørst» på Parkteatret i Oslo den 21. mars. Da Nesbø skulle spille inn «Blod på snø» inviterte han New York-legenden Patti Smith til å lese inn lydboken på engelsk. Nesbø kom også på scenen under Norwegian Wood i 2015 da Smith hadde ett av sine magiske show.

Det er vel en viss sannsynlighet for at Nesbø kan komme til å dukke opp på scenen sammen med Bob Walkenhorst & Co i løpet av tirsdagskvelden også. Nesbø sier selv i en pressemelding følgende om hvorfor han har invitert regnfolket:

– Jeg tjenestegjorde i en militærleir i Trøndelag og var inne i den amerikanske rockbølgen på den tiden, REM, Dream Syndicate, Jason & The Scorchers. En musikkinteressert fyr introduserte meg for The Rainmakers og det var min kopp te. Vi spilte «Big Fat Blonde» så gardinene flagra ut mot oppstillingsplassen. Fyren skulle senere i livet jobbe som A&R i plateselskap og jeg havnet i band. Om absolutt alt er takket være The Rainmakers skal jeg ikke påstå, men takk skal de ha uansett!

Vokalist og låtskriver Bob Walkenhorst sier i meldingen:
– Vi spilte på samme festival som Di Derre for et par år siden, møtte Jo og bandet, og vi hadde selvfølgelig lest flere av bøkene hans. Vi fikk en beskjed formidlet av vår felles venn Finn Bjelke, med spørsmål om vi kunne spille på boklanseringen. Hvem kan vel si nei til det?! Jeg liker denne forbindelsen mellom folk som skriver, fyrer som liker ord.

Så da har Popklikk allerede kjøpt billett til evenementet. Det kan fort bli siste gang vi får sjansen til å se Rainmakers på våre breddegrader.

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233