Rett til topps!

Fett cover, ass
Fett cover, ass

Etter at Popklikk har fartet på kryss og tvers i Italia på oppdrag verden knapt har sett maken til, har Popklikk-Espen ramlet inn i et musikalsk koma han nekter å komme ut av.

SUSTO
SUSTO

Hvordan det skjedde?

Espen benyttet, dum som han er, en kjapp pause til å høre på SUSTO, bandet Tom Skjeklesæther for noen uker siden anmeldte i sin faste spalte her på Popklikk, Tom S’ fire Ess. En plate Espen digga så hardt at han ble ett med musikken. Hvilket innebærer at han fremdeles sitter på en restaurant i Firenze og spiser Saltimbocca og hører på SUSTO.

Les Tom S’ fire Ess her

Da vi snakket med Espen på telefonen i går kveld hadde han lært seg alle tekstene utenat. Han avsluttet samtalen på følgende måte: «Himmelen har gitt meg et kyss jeg sent vil glemme, og i morgen begir jeg meg ut på en reise som vil føre meg rett til topps.»

Sterke saker, med andre ord. Og det skal Espen (og Tom) ha. Plata er helt genial. Vi snakker bittersøt, kosmisk og lett psykedelisk countryrock hentet fra den øverste hylla i butikken. Definitivt et av årets musikalske øyeblikk så langt!

Hva Tom skrev?

Les og bli glade, folkens:

SUSTO- & I´m fine today (Acid Boys/ Rocksnob) av Tom Skjeklesæther

Det er ikke helt lett å gripe fatt i hva SUSTO er, men jeg gjetter på at det er bandnavnet som skjuler sangeren/ låtskriveren Justin Osborne  og gitaristen/ pianisten Johnny Delaware. Pluss et knippe musikere til som hjelper til å gjøre plata med den merkelige tittelen & I´m fine today til det som kan betegnes som en lysfontene av et album, der musikken strømmer i alle retninger.

Joda, americanaen er inni der den også, men bak titler som «Hard drugs», «Gay in the South», «Mystery Man», «Cosmic Cowboy» (Hey,hey,hey!- Den originale Cosmic Cowboy her), «Havana Vieja» og «Jah Werx» er det så mye som foregår at det tar tid å dechiffrere det hele. Hvilket jeg mistenker er verdt strevet med det som er SUSTOs andre plata.

Justin Osborne har stemmen som drar deg inn og han vet hva en god melodi er. Akkurat nå er jeg helt hekta på sangen «Mountain Top»; svevende spacerock for deg som kanskje er litt skuffet over nye The War on Drugs eller lurer på hvor lenge det kan gå før Oscar Velasco kommer med en oppfølger til den stadig besnærende 2015-plata Golden Child.


Publisert

i

, ,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *