Ring en venn!

Nå som vi har veltet oss inn i et nytt år, stinne av selvtilfredshet, mat og drikke: Er det ikke på tide å gjøre noe for menneskeheten? I hvert fall for dine nærmeste. Eller; kanskje ikke de aller nærmeste, men dem som er litt mer perifere.

For alle mennesker står nyttårsforsettene i kø, bare for å bryte sammen en eller annen mørk dag i januar. Vi i Popklikk-redaksjonen hjelper deg gjerne med å oppfylle ett av dem før det blir for sent: Ring en venn du ikke har snakket med på månedsvis!

Ikke gjør som vi gjorde da vi var små: Tok frem den bærbare vinylspilleren, ringte et ‘random’ sekssifret nummer på fasttelefonen, slapp stiften nedpå singelen da det sa ‘hallo’ i andre enden, og ventet til Tina Charles-låten «I love to love» var ferdigspilt.

Nei, ikke gjør det slik, det er jo rett og slett meningsløst.

Lytt heller til budskapet til Jeff Lynne i Electric Light Orchestra:
«Hello–how are you, Have you been alright, through all those lonely nights, That’s what I’d say, I’d tell you everything,If you’d pick up that telephone.» (Telephone Line)

Tilbake i 1976 ga ELO dette rådet om å plukke opp telefonrøret uansett hvor smertefullt det måtte være.
http://youtu.be/EZB-DUCrhVQ

På den annen side kan det muligens være enklere å ringe en du vet faktisk svarer telefonen. Selv om Debbie Harry begynner å bli relativt tilårskommen, er det fristende å ta henne på ordet:
«Call me, call me any anytime. Call me! I’ll arrive. You can call me, any day or night. Call me!»

Dette er hitsangen fra filmen American Gigolo (1980) med Richard Gere i hovedrollen. Det var den gang discoprodusenten Giorgio Moroder herjet som verst (Bad Girls, Cat People, Flashdance/What a feelin’, etc) Da var Debbie popdronningen.

Også dagens popstjerner bruker telefonen i sangene sine. For oss veteraner i Popklikk er de 35 år gamle hitene langt mer solide.

Og en liten ting til slutt: Skulle dere av en eller annen grunn få Gabrielle i andre enden, vær snill mot henne!

For all del ikke nevn at hennes hit «Ring meg» kan minne litt om Spagnas hit fra 1985. Den heter forøvrig også «Call Me».

Men det viktigste er ikke at du ringer verken Gabrielle eller oss, men en venn. Da vil du spre litt glede.

Akkurat dét er Popklikk opptatt av:-)

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233