Romperisting er sunt for deg!

Selv om vi ikke er blant de hippeste i klassen, er Popklikk smertelig klar over at vi har oversett et ganske nytt fenomen innen musikkvideosjangeren:

Instruksjonsvideoer pakket inn i glamour og eksotiske omgivelser, utført av snertne damer.

Ofte hører vi utbrudd i kommentarfeltene om at alt nå til dags ‘bare er ræva!’ og at ‘enden er nær!’.

Vi forsøker etter fattig evne å være en positiv motvekt til slike negativiteter og er veldig optimistisk på vegne av musikkbransjen, spesielt de nye popdamene som har begynt å lufte stumpene sine.

Man glemmer ofte at den delen av kroppen trenger både sol og luft for å trives, og derfor er det viktig at instruksjonsvideoene har ordentlig fokus: Det blir dvelt ved endestykkene i lange sekvenser, slik at man fra et profesjonelt perspektiv får et etterlengtet innblikk i hvordan romperisting foregår.

Her gjør Nicki Minaj og hennes stab en ypperlig jobb i eksotiske omgivelser. Det er en lang og grundig innføring, som gir grunn til ettertanke…

I vår moderne tid dukker det da selvsagt umiddelbart opp en rekke etterapere som forsøker å gjøre det samme.

Mange av disse når ikke originalen til knærne (uansett hvor mye de måtte ønske det), men noen har faktisk vært flinke til å forklare hvordan romperisting nå er blitt en naturlig del av den offentlige arena. (Følg nøye med på teksten i videoen under).

Andre benytter anledningen til å få utløp for konstant flatulens, noe det er svært viktig å få utløp for hvis man sliter med slikt.

Det som imidlertid er synd og skam er når artister i ulike sjangre, som for eksempel country og bluegrass, forsøker å utnytte denne populariteten, uten å ha noe konstruktivt eller nytt å bidra med. De ikler seg gammeldagse antrekk og fremfører superhiten «Anaconda» helt uten sprut og energi.

Robyn Adele Anderson på vokal og Matt Bruer på banjo burde holde seg for god for en grusom coverversjon. Spesielt pinlig er den stadige kosingen med chihuahuaen til bakgrunnsvokalisten.

Det som imidlertid er kjempefint er at Nicki (Popklikk er kun på fornavn nå) får ungdom til å reflektere over sin egen kropp gjennom svært lærerike scener.

I forbindelse med den nye trenden har Popklikk forsøkt å få tak i en ekspert på området, doktorgradstudent Asgeir I. Botten. Han har skrevet doktogradsavhandlingen «The brilliant art of asshaking», men nekter, etter gjentatte forsøk på kontakt i sosiale medier, å la seg intervjue i forbindelse med temaet.

Det eneste vi får ut av ham er: – Dere vil gjøre narr av rompa mi. Og alle andres, for den sakens skyld!

Hva tror Botten? At vi i Popklikk kun lytter til D.D.E?!

Uansett: Det vi skulle spørre ham om var hvorfor det har tatt så lang tid for dette fenomenet å dukke opp. Nei, da får vi heller ty til en 45 år gammel veteran i romperistingsbransjen, som vet hva hun snakker om:

«Big, big booty
What you got a big booty
Big, big booty
What you got a big booty
Big, big booty
What you got a big booty
Big, big booty»

Jennifer Lopez har slått seg sammen med Iggy Azalea og laget en meget interessant låt med det superfikse navnet «Booty». Den har nesten fått 60 millioner visninger etter kun én drøy måned på YouTube

Som vanlig finnes det noen som ikke skjønner hva hun egentlig vil med denne videoen. Kririkerne kaller henne desperat og instruksjonsvideoen for mykporno. Hva er det i veien med folk??! Popklikk anbefaler på det varmeste å forsøke disse ‘movesene’ på hjemmebane!

Her er den såkalte parodien på J. Lo’s siste mesterverk.

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233