SÅNN skal deg gjøres!

94A0703F-B9DB-4962-A76D-53BC5368D43APlateanmeldelse: Sports Team – «Deep Down Happy» (album, 2020»

Sports Team er et nytt bekjentskap fra London, og «Deep Down Happy» er debuten. Og hvilken debut! Vi snakker duggfrisk poppunk befriende fri for unødvendig «fett» – og er det ikke deilig at rivende støygitarer fortsatt kan overraske øregangene som en plutselig dirrende pressluftbor, selv om vi er midt i 2020?

Det er flere sånne øyeblikk her, for eksempel i refrenget på åpneren «Lander».  Mest fengende er kanskje den svakt Franz Ferdinand-aktige «Going Soft», tett fulgt av litt roligere «Long Hot Summer».  Den raspende, og ofte snakkesyngende vokalisten med dels ganske ordgytende tekster tilfører bandet et lokalt stil-element, sånt som vi trenger for å snakke om band som skiller seg ut fra hopen – band som The Pixies, The Libertines, The Fall og Art Brut kan ellers funke som referanserammet som gir deg en idé om hvilket landskap vi befinner oss i.

Mens vi venter på nye album fra Shame og Fontaines D.C er dette en påminnelse om at punkpop-arven stadig forvaltes på vitalt og forunderlig forfriskende vis. Jeg tipper at Sports Team vil stå igjen som en av årets mest lysende albumdebutanter.

Morten Solli
Morten Solli
Artikler: 146