Sommer hele året!

A862E10A-653E-4155-B223-95B3F6BC385FUkens Popklikk-reprise: The Belle Brigade – «The Belle Brigade» (2011)

Jeg er helt sikker på at tvillingsøstrene i The Belle Brigade, Barbara og Ethan Gruska, på mystisk vis har saumfart platesamlinga mi.

At de, mye takket være sin 6. sans, har skreddersydd en plate for han skalla fyren i Norge med den ufattelig gode musikksmaken.

Platene tvillingene fra glohete California har hørt ekstra mye på er alle samlet under kategorien «Feelgood» i min usedvanlig uryddige og tidvis kaotiske platesamling. En Feelgood-avdeling bestående av blant andre Fleetwood Mac, Simon & Garfunkle, Eagles, James Taylor, Louden Wainwright, Randy Newman og Jackson Browne.

Jeg blir så glad av å høre på The Belle Brigades debutplate at jeg nå og da glemmer at smaken av Pommac, vårløsning og Troika, tvinner min kritiske sans rundt lillefingeren. Når det er sagt. Bandets styrke ligger i deres store kjærlighet til pop’en og dens vesen. At de dyrker sine musikalske forbilder på en opplagt, men like fullt mesterlig måte gir også et kjempestort pluss i margen. De stjeler nemlig aldri, de har bare latt seg inspirere litt her og ganske mye der.

Etter å ha hørt plata flere ganger slår det meg at Barbara og Ethans største utfordring ligger i å slippe opp pedalen i ny og ne. Enkelte ganger, som for eksempel på de sterkt Fleetwood Mac-inspirerte låtene «Where Not To Look For Freedom», «Belt Of Orion» og «Lonely Lonely», tømmer de seg for så mye energi at de nesten glemmer å puste. Men bare nesten, for sistnevnte sitter fremdeles limt fast mellom ørene mine.

At«Shirt» og «Punchline» er så fine at jeg trikken hopper over et par holdeplasser, er bare med på å underbygge at The Belle Brigade er bellere en belst.

Er sommeren reddet?

Oh yeah!


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *