Spilleglede og melodiske hooks i hver krik og krok

Gonzalez Smith – «Roll Up Your Song» (album, 2023)

17 låter på 38 minutter. Spilleglede og melodiske hooks i hver krik og krok. Keyboardisten i ett av de største countryrock-orkestrene, en tekstforfatter som bidrar kun med det og strykearrangementer fra Popklikk-helten Brent Cash. Nysgjerrig? Det burde du være!

Gonzalez Smith er tomannsprosjektet til Jay Gonzalez fra Drive-By Truckers og tekstsmed Pete Smith. Gonzalez spiller nesten alt av instrumenter selv. Det er hans melodiske visjon som står bak dette og hva ligger i den? Vel, her er det åpenbart et stort hjerte for popen fra 1960- og 1970-tallet som ligger i bånn. Det er nikk til radio-popen som «alle» hørte på «back in the day», til power-pop, kammer-pop og noen små hint av pub-rock, kan vi kanskje si.

Midt i gata til flere i Popklikks redaksjon med andre ord. Vi liker at det er melodier i sentrum, at produksjonen ikke er overlesset og at det ikke nødvendigvis tar så lang tid. Hvorfor tvære ting ut når det kan gjøres på to konsise minutter?

Det er så mye fint på denne plata, så her er det bare å sette i gang. Noen låttips skal du allikevel få. «She’s My Girl» er spretten power-pop, «Gelato» er piano-drevet pop-godteri, «Lindsey Buckingham» en nostalgisk tributt til Fleetwood Mac og «Life Rushes Quickly» tangent-drevet mimre-pop. Vi anbefaler!


Publisert

i

, ,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *