Stein Torleif Bjella gjer meg sjuk

Det er bare å løfte begge håndflatene i været og innrømme det med en eneste gang: Jeg er bortimot farlig besatt av heidersmannen Stein Torleif Bjella.

Hvis noen hadde gått meg digitalt i sømmene, hadde de blitt skremt. Uten å overdrive kan jeg påstå at jeg har hørt singelen «Romantikken gjer meg sjuk»  gjennomsnittlig ti ganger daglig siste måneden.  Psykisk kan du vera sjøl, lissom.

I starten måtte jeg gå noen runder med meg selv. Hva er det med denne mannen som treffer meg som en granat i hjerteroten?

Bedriver jeg urbant kokketeri à la:  ”Gud jeg elsker «Der ingen kunne tru at nokon kunne bu»!” eller ”Når må jeg faen meg få tak i «Bergensbanen» på DVD»?»

Eller er denne tåken et resultat av en slags forskrudd fascinasjon for ”gubbe-chic” àla «Eggs»?

Svaret er: Nei, Nei og nei.

Dette handler rett og slett om noe så enkelt og komplisert som ekte følelser.

Og nå skal jeg være ærlig.

Jeg griner i februarmørket jeg, når jeg hører verselinjene ”Kan eg få vegrett heim til deg? Du skal få bruksrett på heile meg. Eg kan smile og bli forbanna, er teatralsk og mykje anna”.

Begreper som i utgangspunktet er like tørre som sagmugg klarer Bjella å fylle til randen av lidenskap og ærlighet. Det er merkelig sexy også.

Det er nettopp dette at han våger å bevege seg helt på smertegrensen til det banale som gjør denne utgivelsen spesiell.  «For eg skal kysse så Jesus gret», synger han sårt med en fullstendig nakenhet som får meg til å fryse på ryggen.

Etter å ha vært i «Romantikken gjer meg sjuk»-psykose i en måned var det nesten skummelt å begi seg ut på hele platen «Vonde Visu».

La oss bare si at Bjella-sjukdommen min slo ut i full influensa.

Bare antimobbe-låten «Liten Ball» er i seg selv nok til å plassere denne platen på årets topp-lister.

”Eg e han som mista badebuksa midt i stupet. Eg e han du aldri spelte ballen te. Har du nokon gong i det minste tenkt på, det kunne ha vore deg. ”

Denne melankolien kan umulig være bra for meg. Jeg lurer veldig på hvordan det  skal gå med helsen dersom jeg våger meg på release-konserten på Parkteateret.

Hvis jeg ikke har fått brev- og besøksforbud finner du meg feberhet og hulkende på første rad.

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405