Stemningsfull og gitarbasert drømmepop

Plateanmeldelse: Sun June – «Bad Dream Jaguar» (album, 2023)

Sun June er et amerikansk indiepop-band fra Austin, Texas. De slapp sin første fullengder, «Years», i 2018 og med andreskiva, «Somewhere» (2021) befestet de sin posisjon på den alternative rock-scenen. Medlemmer i bandet er Laura Colwell (vokal), Michael Bain (gitar), Justin Harris (bass), Sarah Schultz (trommer) og Stephen Salisbury (gitar).

Den nye skiva, «Bad Dream Jaguar», er riktig så stemningsfull og fin, og selv om de har tonet ned produksjonen noe, er det fortsatt gitarbasert drømmepop som er grunnmuren i prosjektet. Denne gangen har de også valgt å ha med en ekstern i produsentstolen, en kar ved navn Dan Duszynski.

Sun June er mestere på å porsjonere ut det de har på lager. Bare hør hvordan de holder igjen på åpningslåten «Eager», kompet kommer ikke inn før etter nærmere 02.00, og selv da sparer de på kruttet. Smakfullt og nydelig gjort.

«16 Riders» er mer kontant, men Laura Colwell forblir like tilbakelent og cool gjennom det hele. Dette har de lært av gode folk som Hope Sandoval og hennes Mazzy Star. Saksofonen får tankene til å gå i retning av tidlig The Waterboys. Merkelige assosiasjoner i denne sammenheng, kanskje, men resultatet er wunderschönt.

Neste skikkelige godlåt er «Easy Violence», som ruller fint avgårde som et slags The National light. «John Prine» derimot, er en skjør og vakker hyllest til den amerikanske country- og visesangeren ved samme navn som gikk bort i 2020. Låten er et høydepunkt på plata med sine 2 minutter og 54 sekunder, og etterlater følelsen av å ønske mer, mer, mer. Heldigvis dekker fine «Sage» det umiddelbare behovet. «Get Enough» har også et fint driv og en killer av en åpningslinje:

/ I wish The Beatles would get back together / I’m in Texas now / And it’s easy for me to get lonely when I love someone /

Litt mer tempo på enkelte låter ville ikke skadet, men for all del, vakkert er det. Sun June er et sånt band som plutselig en dag vil kunne være på alles lepper. Til så lenge får de innvidde hygge seg med denne og de to første platene.

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen
Artikler: 199