Stemningsfullt og lekkert

  
Thomas Robsahm

Popklikk har tidligere skrevet om det supre bandet Neonato som beskriver musikken sin som instrumental elektronisk post-rock med innslag av ambient. Forrige gang våre veier krysset var i anledning videoen til den selvtitulerte låta ”Neonato”.

Nå er de her med oppfølgeren,  stemningsfulle og lekre ”Clouds Seen From Above”. Popklikk har snakket med en av bandets frontfigurer, Thomas Robsahm.  

– Er det viktig av videoen gjenspeiler stemningen i musikken?

– Noen av filmene våre har et slagkraftig budskap. Sosialt eller politisk. Andre er ment som estetiske opplevelser til musikken. ”Clouds” er et eksempel på det siste. Jeg har valgt å dedikere den til Per Eirik Johansen, en gigant i norsk musikkbransje. RIP.

– Hvilke plater hørte du mest på i 2013?

– Daft Punks ”Random Access Memories”. Et klassisk dobbeltalbum full av bra låter og kommer ekstra godt til sin rett på vinyl. Mye funky disco, samt elektroniske perler som ”Giorgio By Moroder” og ”Contact”. Albumet var så bra at mange også måtte hate det.

Prefab Sprouts ”Crimson/Red”. Paddy McAlloon er en av mange 80-tallshelter, men få holder så høy standard i dag. Usannsynlig vakker popmusikk som man aldri blir lei av.

Vampire Weekends ”Modern Vampires Of The City”. Mer pop fra Brooklyns unge, kjekke gutter. ”Step” var en av årets beste låter.

Må ha med Kanye West, også . Et kompromissløst, fett album.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1641