Sterke saker fra rutinerte karer

D88A33BE-363E-46C6-B444-A0FFE1B0E3EEPlateanmeldelse: The Godfathers – «Alpha Beta Gamma Delta» (album, 2022)

Det britiske bandet The Godfathers ble startet i 1985 av Peter Coyne og hans bror Chris Coyne. Det er kun Peter Coyne som er igjen av originalbesetningen. Mange husker sikkert låta «Birth, School,Work, Death» fra 1987 som vel kan kalles en aldri så liten hit med mye spilletid på MTV. Men at bandet i 2022 skulle gi ut en av årets aller beste rockeskiver må vel kunne kalles en aldri så liten høyoddser.

Jeg er på ingen måte en stor The Godfathers ekspert, men har fått med meg at bandet kan sine saker før årets utgivelse dukket litt uventet opp på radaren.

Plata starter friskt med to av de sterkeste låtene på plata. Åpningssporet «Bring On The Sunshine» gir meg litt Lloyd Cole-vibber av det gode slaget mens «You Gotta Wait» er en uimotståelig rocker som så langt er undertegnedes favoritt.

«Midnight Rider» er en mid-tempo låt med et flott refreng som føyer seg fint inn i rekka av gullkorn her. Hey hey og hand-claps starter den eminente «I’m Not Your Slave», også det en rocker som sitter umiddelbart.

«There’s No Time» er en fin halvakustisk ballade som fungerer som et lite pusterom før The Godfathers avslutter dette lille mesterverket på forrykende vis med «Dead In Los Angeles» og «I Despair».

«Alpha Beta Gamma Delta» er utvilsomt en fryd for ørene for de av oss som liker gitarbaserte plater med gode melodier og straight rock uten for mye jåleri. Når året 2022 skal oppsummeres, ligger The Godfathers ferske album garantert høyt oppe på min liste.

Dag Magne Tomterstad
Dag Magne Tomterstad
Artikler: 4