Sterkere enn Jesus

9E04EE9C-CCF7-4FA4-91B8-4EAF5DB31893Plateanmeldelse (retro): A Camp – «Colonia» (2009)

«Colonia», som ble gitt ut for 10 år siden, er et knallsterkt popalbum som sakte men sikkert fester et grep som ikke slipper taket sånn helt uten videre. Stemmen til Nina Persson (Cardigans) som nå og da høres ut som en finurlig blanding av Aimee Mann og Chrissie Hynde, er så vakker og besnærende at man skal være en frysepinne av dimensjoner om man ikke smelter. Vi snakker smør, kildevann og Stratos i en og samme pakke.

En stemme som på perfekt vis kler opp de delikate låtene som rusler rundt i et veldreid lydbilde der både strykere, blåsere og en og annen slidegitar rett som det er slipper til.

Med unntak av den litt kjedelige «Bear On The Beach», holder låtene på «Colonia» jevnt over høy klasse. Særlig låter som «The Crowning», «Stronger That Jesus», «Love Has Left The Room», «Golden Teeth And Silver Medals», «My America», «I Signes The Line» og «Chinatown» får meg til smile både lunt og lenge fra sofakroken.

For reasons that I don’t understand
I was out with a shovel in my hand
If someone’s seen me, let me know
I must’ve been looking for sand or snow

Konklusjonen blir at A Camp lager glimrende sofapop som sender tankene til så vidt forskjellige artister som ABBA, The Pretenders og Television. Det faktum at bandet synger at kjærligheten er sterkere enn Jesus, gir dessuten pluss i margen hos en musikkjournalist som ikke helt kjøper påstanden om at han ramlet inn i verden fullastet med synd.

Don’t you know love is stronger than Jesus?
Don’t you know love can kill anyone?
So bring it on, wars and diseases
You know that love can do you like a shotgun

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1645