Stor applaus for guts og evne til fornyelse

Plateanmeldele: Malin Pettersen – «Trouble Finding Words» (album, 2023)

Malin Pettersen overrasker med et nytt, sjangeroverskridende album, hennes fjerde så langt i karrieren. For de som ikke så den komme, minner vi om Pettersens deltakelse i Idol i 2005 (hvor hun endte på niendeplass), og at hun var medlem i Lucky Lips, som til og med kom til den norske finalen i Melodi Grand Prix i 2013.

Eller som hun selv sier det i pressemeldinga; hun følte seg klar for å utfordre americana/country-sjangeren som hun følte seg så trygg i, og på samme tid så bundet av. På «Trouble Finding Words» leker hun med pop, soul og R&B, og som den reneste Taylor Swift står hun støtt i det. Og enda bedre, det fungerer! Her har Pettersen tenkt nytt når det gjelder studio og produsent (utrolig jobb av Martin Horntveth).

Nytt er det også at Pettersen har valgt å samarbeide med en rekke spennende og unge artister, som soul-stjernen Stefanos Yowhannes på «Crying», Sofie Tollefsbøl fra Fieh på «Lost You» og Mall Girls Beth MacBride på  fine «Life». For undertegnedes del går tankene i retning Haim, men også til Marit Larsen. «Easy on You» gir litt av samme følelsen.

Platas crème de la crème er uvanlig fine «Cry If I Want To», med Bergljot Bjella på gjestevokal. Her lykkes Pettersen hundre prosent, med en låt som har internasjonale kvaliteter. Det er som om Norah Jones møter Malin Pettersen anno «Wildhorse» (2020) i døra, og søt musikk oppstår. Nydelig.

«What a Start to a Morning» er platas mest spinnville spor, beleilig plassert midt på plata. «Lost You» er mer white woman’s soul, enn direkte vellykket, men på radiolåten «Who I Am» er det full klaff igjen. Nydelige vokalharmonier, ABBA-piano og et spenstig komp. Jeg er skikkelig svak for retro synth/rytmeboks-åpninga på låten. Ett av to absolutte høydepunkt på plata, men for all del, det er i skarp konkurranse på skiva med mange fine spor.

Den rolige sistelåten, «I Just Want Your Body (I Don’t Need Your Heart)», er gjenkjennelig Pettersen, og kan ses på som et tegn på at hun holder døra åpen for et comeback i countryens univers. Men, det er ingen som behøver å vente på det når Pettersen bobler av overskudd som hun gjør her. Stor applaus for guts og evne til fornyelse! 

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen
Artikler: 190