STØTT OPP, FOLKENS!

Situasjonen som følger av Corona-viruset er spesiell. Mange har utfordringer. Vi må stå sammen i denne situasjonen og følge myndighetenes råd og tiltak i solidaritet med de mest utsatte blant oss.

Tekst Espen A. Amundsen og Tormod Reiersen

Noen rammes hardere økonomisk enn andre. Popklikk-redaksjonen ønsker i denne sammenheng å vise sympati med artister som beriker våre liv. Mange har beskjedne inntekter fra før. Norske og internasjonale artister opplever at konserter avlyses og at inntektsgrunnlaget er borte, trolig for flere måneder framover.

I kjølvannet av dette har det dukket opp mange oppfinnsomme og gode tiltak, som for eksempel Kronerulling og Brakkesyke, der artister fremfører konserter på nettet. Noe som har fungert veldig bra for mange artister. Men husk, når du ser konsertene er det viktig at du støtter opp med å vippse over et generøst beløp. Et annet eksempel er platebutikken Big Dippers nye tjeneste, Big Dipper on Wheels, der du får levert vinylplater på døra. Bruk dette tilbudet, folkens!

En annen måte du kan bidra på, er å ikke kreve tilbake penger for billetter du har kjøpt til konserter som har blitt avlyst på grunn av Corona-viruset.

Det er også viktig å ta innover seg alle de andre personene som rammes av Corona-tiltakene som er iverksatt. I musikkindustrien gjelder dette for eksempel alle som står bak artistene: plateselskaper, management, lydfolk, produksjonsselskaper, lysfolk, konsertarrangører, studiomusikere og så videre. Støtt opp der du kan!

Popklikk har laget en spilleliste med noe av det beste fra våre norske artister de seinere årene. Spill den i stykker. Støtt artistene. Vær generøs. Lytt på musikken. Kjøp platene. Se konsertene på nettet. Ta vare på hverandre.

Hilsen Popklikk-redaksjonen

Lyttelua
Lyttelua
Artikler: 192