Tettere og tøffere enn noensinne

Plateanmeldelse: Hjerteslag – «Betonglandskap» (album, 2024)

Robert Eidevik og hans «nye» Hjerteslag er tilbake med stor slagkraft med det nye albumet «Betonglandskap». Popklikk omtalte den forrige skiva i rosende ordelag: Den nye bergensbølgen – Popklikk

Denne gangen er det oppveksten i Loddefjord utenfor Bergen som er bakteppet. Tekstene er basert på egne erfaringer og inntrykk, og oppleves som personlige og sterke. Ordene fungerer som et forsvar for de som faller utenfor og plata kan oppfattes som en håndsrekking til alle outsidere, de som sliter med rus eller psykiske helseproblemer, ikke ulikt den misjonen som Jokke & Valentinerne hadde, og som Tom Roger Aadland fortsatt har.

Musikalsk låter Hjerteslag tettere og tøffere enn noensinne, selv om søkelyset fortatt er på de catchy melodilinjene og de smittende hooks’ene. Eidevik har utvilsomt tatt frem de gamle platene med Imperiet og Thåström, for her ljomer det av nordisk postpønk – og det er jo ingenting å utsette på det! 

Spesielt tydelig blir det på opptempo-låter som «Bipolar», «Krystallpalasset», «Bomerang», «Glødende kull» og «Blitzregn vol 2». Eidevik er forresten en sann mester i å finne gode låttitler, og på «Betonglandskap» kommer de som perler på en snor. «Bomerang» er klassisk Hjerteslag, med tidlig-U2-åpning, pumpebass og barnekor a la Kent. Det låter midt i blinken.

Skiva er produsert av bandmedlemmene Herbrand Larsen og Arve Isdal, som har gjort en upåklagelig jobb med å balansere det følsomme med det massive.

«Nye» Hjerteslag lykkes med prosjektet sitt. «Betonglandskap» er en betydelig musikalsk seier for bandet.

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen
Artikler: 190