The Modfather 65 år!

Rod Stewart er Rod the mod og Paul Weller er The Modfather. Den 25. mai fylte stilikonet Weller fra Woking, England, 65 år.

For å feire bursdagsbarnet, har Popklikk, som var så heldige å få intervjue Weller i forbindelse med hans hans utgivelse «Sonic Kicks», hentet fram noen gullkorn fra det nevnte intervjuet.

Om Weller var en ålright fyr å intervjue? «Yeah, mate», han var både morsom, seriøs og engasjert. Det var en ære og en glede å intervjue en gammel helt som i dag fremstår som et ikon blant journalister og musikere i hans eget hjemland, England.

Om vi gleder oss til å høre ny musikk fra mannen med den utsøkte sveisen og de stilsikre klærne?

Vel, det er det nærmeste vi kommer en definisjon på et teit spørsmål.

Vi har selvfølgelig også laget en deilig, liten spilleliste nederst i saken proppet full med Weller-klassikere, hentet fra hans soloskiver og tiden i The Jam og The Style Council.

Om du trykket på denne setningen popper spillelista opp.

Her er noen av The Mothfathers uttalelser fra det ovennevnte intervjuet. 

OM MUSIKK SOM INSPIRASJON:

– For meg har musikken alltid vært en form for utdannelse, og en informasjonskilde som både har inspirert og underholdt meg. Musikk har fått meg til å kjenne på hele følelsesregisteret mitt. Hjemme stod alltid radioen på og moren min spilte plater. Jeg lærte langt mer av Ray Davies, John Lennon og Paul McCartney, enn det jeg noensinne lærte på skolen. Da jeg var ung inspirerte musikken meg på en måte som ga meg troen på at det fantes mange muligheter der ute, musikken ga på sett og vis mulighetene en ny dimensjon.

OM THE MODFATHER: 

– Jeg blir selvfølgelig smigret, selv om jeg ikke helt skjønner den greia med at jeg er The Modfather. Men om noen viser til meg som en musikalsk inspirasjon, tar jeg det naturlig nok som et stort kompliment. Jeg kommer alltid til å være en mod og nesten alt jeg gjør styres av modfilosofien. Hva jeg hører på, måten jeg kler meg og evnen til å ta i bruk, sette seg inn i og tilpasse seg forskjellige kulturer. Det er viktig å ha et åpent sinn og se mulighetene. Selv om mod-greia ofte henviser til fortiden, spesielt 50-og 60-tallet, er det også viktig for en mod å kunne se fremover og oppdatere og tilpasse modfilosofien til det 21. århundre.

OM VESPAER, QUADROPHENIA-SKIVA OG FRED PERRY:

– Jeg har ingen scootere lenger, jeg måtte kvitte meg med dem. Og jeg hater å måtte si det, men jeg har aldri likt «Quadrophenia», det er ikke helt min type musikk. Jeg liker de tidlige The Who-låtene, men har aldri fått grepet på konseptskiver som for eksempel ”Quadrophenia”. Jeg liker 2-3 minutter lange låter, de er som små konsepter i seg selv for meg. Fred Perry er topp og kommer til å være der i all evighet.

Bilder: albumcovre

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1643