Tid for en tåre

Selvsagt er det feil tidspunkt.  Det er fredag kveld, og man skal kjøre på med full fest, kos og hyggelige saker ved inngangen til det som er vinterferie for deler av landet.

Ralph Gabriel med sin sønn Peter (bildet er hentet fra videoen)

Popklikk er selvsagt helt likegyldig til timing, og det som er korrekt å gjøre. I kveld har vi lyst til å felle en tåre over nære familieforhold. I hvert fall noen i vår eminente redaksjon har lyst til å grine litt.

Det gjør vi med den nydelige videoen som Anna Gabriel har satt sammen om forholdet mellom faren og bestefaren sin.

Hun har slått seg opp som fotograf og de siste årene også som regissør av dokumentarfilmer.  Anna er datter til verdensartisten Peter Gabriel som har skrevet sangen «Father, Son».

I denne musikkvideoen viser hun frem tre generasjoner av familien Gabriel; Ralph, Peter og Isaac.  Låten ble skrevet for noen år siden av Peter etter en yogaweekend med sin snart 100 år gamle far.

Etter ha drevet med yogatrening i mange år, var hans faderlige opphav i stand til å stå på hodet så sent som i en alder av 86 år.

Barnebarnet Anna har skutt den svært rørende videoen med Super 8-kamera for å gi den et mest mulig autentisk preg.

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233