Tilbake for fullt

Plateanmeldelse: Kacey Musgraves – «Deeper Well» (album, 2024)

Kacey Musgraves tar et litt dypere dykk i brønnen og kommer opp med sitt beste album siden berømte «Golden Hour» (2018). For min del ble jeg først oppmerksom på Musgraves da hun ga ut nettopp «Golden Hour», et album som ga meg den gode følelsen av at country var høyaktuelt igjen, kanskje for første gang siden Nanci Griffith regjerte på midten av 80-tallet. 2021-utgivelsen «star-crossed» fikk jeg ikke helt taket på, men på «Deeper Well» er Kacey altså tilbake for fullt.

Plata åpner lett og fint med «Cardinal» mens tittellåten har basslinja til Lou Reeds «Take A Walk On The Wild Side». Morsomt. «Too Good to be True» er en inderlig vakker sang, så typisk Kacey Musgraves at den uten problemer kunne vært på «Golden Hour». Kanskje ikke så rart, siden låtene er skrevet i samarbeid med superprodusent Daniel Tashian og Ian Fitchuk, akkurat som på «Golden Hour». 

Begge de nevnte låtskriverkompanjonger er i tillegg mye brukte studiomusikere og naturlig nok spiller Tashian bass/gitar/synth og Fitchuk trommer på begge utgivelsene. Den distinkte og poppete trommelyden som kjennetegner begge utgivelser stammer selvfølgelig fra nettopp Fitchuk.

«Giver/Taker» er en melankolsk godbit, «Dinner with Friends» er bittersøt, «Jade Green» er sukkersøt, «The Arhitect» en sang om høyere makter på klassisk amerikansk manér og den tradisjonsrike «Heaven Is» er som å høre Ingebjørg Bratland på sitt beste.

Et par-tre av sporene blir litt for honningdraperte og velproduserte, men du verden det er mye bra å hente på «Deeper Well». «Nothing to be Scared Of» avslutter stevnemøtet med Kacey for denne gang, og da er det er umulig å føle seg snytt.

Tilfeldighetene vil likevel ha det til at den digitale spilleren skifter til Maggie Rogers’ siste single «Don’t Forget Me» idet sistelåten toner ut, og da blir det påfallende hvor mye mer trøkk og nerve det er i Maggie. For ikke å snakke om forskjellen hvis man sammenlikner med Adrianne Lenker når hun tar countryhatten på. 

Foto: Universal Norway

Sjekk ut plata her: https://spotify.link/QVm2bKYu9Hb

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen
Artikler: 190