Tilbake med nytt pang-materiale

B129C9CE-9432-4AE8-88DA-261EBB763B8BPlateanmeldelse: The Goo Goo Dolls – «Chaos In Bloom» (album, 2022)

Old school-rockerne i amerikanske Goo Goo Dolls er ute med det helt ferske albumet «Chaos In Bloom». Bandet har faktisk eksistert siden 1986. De er med andre ord godt meritterte, gitarist/ vokalist John Rzeznik og bassist/vokalist Robby Takac. Trommis George Tutuska var i sin tid med på å etablere bandet, men er ikke lenger i bandets faste besetning.

TGGD er først og fremst kjent for kjempehiten som de fikk med låta «Iris» fra albumet «Dizzy up the Girl» i 1998. Alle har hørt den låten. Jeg skal innrømme at jeg ikke var blant fansen den gang. Det skyldes nok at jeg plasserte bandet i kategorien soft rock, men, som alle vet: «The times they are a-changin’». Og takk for det.

Det er heller ikke slik at TGGD har hvilt på laurbærene etter år 2000, men kanskje falt de litt ut av det tidsriktige lydbildet og famlet litt etter veien videre som så mange andre band som var store på 90-tallet. Men her er de altså tilbake med nytt pang-materiale (forrige skive kom ut i 2019). Jeg kan ikke skjønne annet enn at Goo Goo Dolls har levert et av sine beste og mest ambisiøse album på mange år!

Skiva åpner friskt med den Dandy Warhols-aktige «Yeah, I Like You». Kjempelåt. TGGD er gjerne på sitt beste når de går The Killers i næringa med sine støygitarer og massive komp- som de gjør på låta «War», og som de også i stor grad gjorde på den forrige plata. «Let The Sun» er neste godlåt på plata, folk-inspirert og rett fram, ærlig og god låtskriving, noe som kjennetegner TGGD. Flere av låtene har da også meritterte navn som Gregg Wattenberg som medkomponist.

Den Elton John-inspirerte «You Are The Answer» er skivas beste spor. Her snakker vi klassikerpotensiale, og en låt som i en rettferdig verden vil gi Goo Goo Dolls et ettermæle på høyde med det den nevnte storslageren «Iris» fra 1998 oppnådde for bandet. Sistelåten «Superstar» er bortimot like bra. En sterk melodi og nydelig utførelse. Verdt å trekke fram er også vokalen til Rzeznik, den er minst like bra i dag som den var på 90-tallet. Om jeg ikke var fan den gang da, er jeg i hvert fall fan nå. Leve Goo Goo Dolls!

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen
Artikler: 201