Tre klassikere på en lørdag (2)


I del to av spalten «Tre klassikere (på en lørdag) kan du lese tre kortanmeldelser av plater Popklikk-redaksjonen har hørt veldig mye på i løpet av noen ganske lange liv. Tre klassikere som har tålt tidens tann, og vel så det! Ikke gå glipp av spilleliste nederst i saken, som fylles på med musikalske gullkorn fra platene vi skriver om.

The Replacements: «Tim»

«Tim», som først var tiltenkt tittelen «Let It Bleed», fortsatte der den suverene forgjengeren «Let It Be» slapp. Faktisk maktet The Replacements å heve seg enda noen millimeter. Noe som i seg selv er en prestasjon. På «Kiss Me On The Bus», «Waitress In The Sky» forenes The Beatles og Big Star på en måte som får kroppen til å bjeffe av glede, mens hardtslående og virile låter som «I’ll Buy», «Bastards Of Young», «Left Of The Dial» og «Little Mascara», sender tankene til både Kiss, New York Dolls, Sex Pistols, Slade (yepp) og en og annen glovarm eksospotte. Avslutningslåta, «Here Comes A Regular», er Paul Westerberg på sitt beste og mest såre. En sang som setter seg i ryggmargen i det øyeblikket stiften treffer rillene. Westerbergs tilstedeværelse er så ektefølt og troverdig at jeg knapt har hørt maken. En sann klassiker.

The Only Ones: «The Only Ones»

Britiske The Only Ones selvtittulerte debutalbum fra 1978 er definitivt et album man må ha om musikkpolitiet skulle ta turen innom. En klassiker som dessverre aldri nådde ut til et stort publikum, selv om kritikere verden over har rost albumet opp i skyene. Setter du pris på en salig miks av punk, powerpop, rock og psykedelia der de gode melodiene ofte spiller hovedrollen, er det bare å hente fram ørene. Mange har nok hørt «Another Girl, Another Planet», covret av blant andre The Replacements og The Libertines. Men ikke særlig mer. Tenke seg til ikke å ha hørt «The Whole Of The Law», «City Of Fun», «The Beast», «Creature Of Doom», «It’s The Truth» og «No Peace For The Wicked»?

Squeeze: «East Side Story»

Britiske Squeeze sitt fjerde album, «East Side Story», er en av 80-tallets beste pop-plater. Et uhyre undervurdert album som fortjener din oppmerksomhet mer enn du aner. At uoppnåelige låter som «In Quintessence», «Tempted», «Piccadilly», «Woman’s World», «Is That Love» og «Labelled With Love», befinner seg på ett og samme album er nesten ubegripelig. At albumet er produsert av Elvis Costello, Roger Bechirian og Dave Edmunds (åpningslåta) «In Quintessence», er bare helt nydelig. På «East Side Story» overtok Paul Carrack tangentene etter lerkefuglen Jools Holland. Og vips hadde Squeeze, foruten sangfuglene Glen Tilbrook og Chris Difford, nok en gullstrupe i truppen.


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *