Tre klassikere (på en lørdag)

F491861F-98FB-400E-8D2F-1CBAB3EEFBBAHer kan du lese tre kortanmeldelser av plater Popklikk-redaksjonen har hørt veldig mye på i løpet av noen ganske lange liv. Tre klassikere som har tålt tidens tann, og vel så det!

Elvis Costello and The Attractions: «Get Happy» (1980)

Popklikk-Espen (den eldre) kjøpte denne i London da den kom ut. Han var på fotballtur og måtte vente noen dager i spenning før herligheten slo seg løs på platespilleren. At det var 20 låter på skiva var på den tiden hinsides all fornuft, men for noen låter! R&B, soul, rock og pop, hele pakka. Og selvfølgelig produsert av Nick Lowe. At tangentene til Steve Nieve flyr i alle retninger er spesielt gøy. «Get Happy!» er et av Costellos fineste øyeblikk – en klassiker!

10cc: «Deceptive Bends» (1977)

«Deceptive Bends» ble spilt så mange ganger på gutterommet hos en fyr i Popklikk-redaksjonen at han trolig ennå kan alle tekstene utenat. 10cc lagde bøttevis med geniale og tidvis litt skrudde poplåter. Alle som vokste opp på 70-tallet husker superhiten fra «Deceptive Bends», «The Things We Do For Love», men mange smiler nok også med ørene når «People In Love», «Good Morning Judge» og «Marriage Bureau Rendezvous» entrer hjernekontoret. Bandets kanskje beste låt, «Feel The Benefit (pts 1 & 2 and 3)», er selvfølgelig også med.

Lloyd Cole & The Commotions: «Rattlesnakes» (1984)

«Rattlesnakes» er definitivt et av 80-tallets beste debutalbum. En skikkelig redningsbøye i et hav av glatte ny-romantikere, sære post-punkere og puddelrockere. Fordi Cole hadde kort hår og høyhalset genser og skrev klassiske poplåter med referanser til litteratur og filosofi, ble han av enkelte oppfattet som pretensiøs. Noe som selvfølgelig var helt feil. For å lage et rim med «Norman Mailer» og «get a new tailor» er bare gøyalt og sjarmerende. «Rattlesnakes» er først og fremst et popalbum proppfullt av gode melodier. Et album spilt inn på noen få uker for den nette sum av en peanøtt.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *