Tre strålende musikktips i solhavet

12D39E2D-F92B-485B-94B8-6E5F367CDD36Josh Rouse: «Country Mouse City House»

Dette lille mesterverket er definitivt  skapt for varme sommerdager. En plate fylt med smektende poplåter utført med både stil og store mengder sjarm. «Hollywood Bass Player» og «Nice To Fit In» er så fengende at jeg knapt har tid til å gå på do, mens yndige «God, Please Let Me Go» og snertne «Domesticated Lovers» utmerker seg med delikate arrangementer der både blås og piano/orgel får være med på moroa. 

Moneybrother: «Blood Panic» og «To Die Alone»

Våren 2003 slapp Anders Wendin aka Moneybrother sitt første album, «Blood Panic». Låter som «Reconsider Me », «It’s Been Hurting All The Way With You Joanna» og «Stormy Weather», traff broderfolket så hardt at debutanten solgte til gull og ble belønnet med en Grammis for beste rockalbum. Men kanskje viktigst av alt: musikkpressen elsket det de hørte.

Det vanskelige andrealbumet, «To Die Alone», er enda bedre. Digre patetiske følelser puttet inn i nydelige melodier, hevet Moneybrothers musikk flere meter over bakken og oppover listene i Sverige. Dramatisk, romantisk og energisk musikk som har en tendens til å treffe den følsomme muskelen som får blodet til å danse og å vrikke på rompa på sin reise gjennom kroppen. Låter som «They’re Building Walls Around Us», «I’m Not Ready For It , Jo» og «Blow Him Back Into My Arms» har spist minst 15 bokser med spinat.

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1654