Tristfin countrypop

D802978F-A9D4-44B5-AC5D-AD1F5715AF7EPlateanmeldelse (retro): Scud Mountain Boys – «Do You Love the Sun» (2013)

«Do You Love the Sun» både skinner om kapp med sola og graver dype hull i bakken samt innehar så mye spisskompetanse at selv muttern kunne funnet den med en langpasning.

Om du tenker: «Hæ? Scud Mountain Boys? My brain nada» er du selvfølgelig tilgitt i det øyeblikket du kaster deg hodestups inn i «Do You Love The Sun». For Scud Mountain Boys musikk har dessverre ikke nådd ut til alt for få musikkelskeree.

Er du megafan av Jens Book Jensens dunderhit «Det er lov å være blid», er neppe Scud Mountain Boys første skive på 17 år hugget i stein for deg. Til det er enkelte av tekstene rett og slett for dystre. «Drew Got Shot» er trolig den tristeste låta jeg har hørt siden jeg gikk ut av ungdomsskolen. Faktisk er den så trist at det er lov å være litt blid.

Når det er sagt; bandets ubestridte sjef, Joe Pernice, er en mester i å lage låter som limer seg fast i ørene. Noe som sikkert henger sammen med at han innehar en av popens fineste stemmer.

Om du nå tenker: «Hæ? Joe Pernice? Ække det han som speller i Pernice Brothers’ a?» er det beviset på at du har fulgt svært godt med i musikktimene.

Men ikke nok med, du innehar også en musikksmak som trolig vil gi deg Kongens fortjenestemedalje i sabla god musikksmak når du nærmer deg 70.

For å gjøre det enkelt kan man si at Scud Mountain Boys er Joe Pernices alt-countryversjon av popbandet Pernice Brothers. Hvilket igjen innebærer at Scud Mountain Boys kan beskrives som et poppete countryband med tidvis særdeles triste tekster. Låner du ørene dine til sanger som «Double Bed», «Learn To Love Him», «Crown Of Thorns», «The Mendicant» og «She Falls Apart» skjønner du garantert tegninga.

 

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1643