Utvider lykkebegrepet

The Cars er tilbake med sitt første album på 24 år!

Fordi jeg digga The Cars vilt og hemningsløst da de herjet hitlistene på 70-og 80-tallet, var jeg livredd da jeg puttet bandets nye skive, «Move Like This», i spilleren.

For med unntak av The New York Dolls, som har levert tre finfine album på rappen (sjekk ut ferske «Dancing Backward In High Heels»), har gjenforening av gamle band jeg liker stort sett havnet i grøfta.

Etter å ha holdt pusten i 37 minutter, kunne jeg fastslå at bilgutta fremdeles benytter seg av gripesterke dekk. «Move Like This» føyer seg nemlig fint inn i rekken av deilige The Cars-album. Noe som igjen har utvidet lykkebegrepet mitt med en centimeter eller to.

At åpningslåta «Blue Tip», godt hjulpet av sitt sjarmerende robotbeat, fikk hele familien til å danse rundt i stua med bøtter tredd over hodet, har ikke gjort meg mindre glad i bandet som, godt hjulpet av låter som «Just What I Needed» og «My Best Friend’s Girl», fikk meg til å bedrive avansert blæretrening på slutten av 70-tallet.

Selv om de fleste låtene på «Move Like This» holder mål vil jeg, foruten nevnte «Blue Tip», anbefale popklikkere å lytte ekstra nøye på «Sad Song», «Soon», «Free», «Drag On Forever» og «Take Another Look». Låter som nok føler seg mest hjemme i den finfine kategorien rock møter powerpop.
http://youtu.be/fpJQWGA1O8s

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1624