Vi må skjerpe oss!

Bruce ved pianoet spiller en nydelig versjon av kremlåten «For You»

Det gjelder selvsagt ikke alle dere som leser Popklikk, men de av oss som skal på nok en Bruce-konsert.
Mannen er 63 år og gir absolutt alt! Han kommer for deg, for deg, han kommer for deg («For You» fra 1973) og spiller ofte spesielle sanger for oss nordmenn.

Ta for eksempel Elvis-sangen «Follow that Dream» som han dro frem i går og ikke har sunget live på ti år. Det er den 192.(!) låten han trekker opp fra hatten, på en turné som startet i mars fjor.

Åpningen på konserten er også unik.

Bruce spør:
«Where is Steven? Steven been missing for many shows now. He was kidnapped by Norway. This is special night, he is back with us tonight. Little Steven, the song stylings of Frankie ‘The Fixer’ Tagliano!»

Så kommer Little Steven inn, forkledd som Frankie og synger «My Kind of Town» hvor Lilyhammer erstatter Chicago.

For en gang skyld er jeg enig med VG, sannsynligvis fordi det er Morten Ståle Nilsen som uttaler seg. Han mener publikumsinnsatsen var for tam mandag og etterlyser et litt mer velvillig publikum.

Jeg synes han tar svakt i! Jeg tar meg selv i å sutre over at konserten er på under tre timer og at han ikke spiller mine favorittlåter. Jeg må skjerpe meg…

Og alle nordmenn på kveldens konsert må gjøre det bedre enn den tafatte gjengen som stilte opp i går. Det ble til tider skikkelig pinlig da The Boss bød opp til allsang.

Ta for eksempel den beste av de beste, «Thunder Road»:
Bruce stopper, slår armene ut, og spotlightene stråler over folket som skal synge:

«That maybe we ain’t that young anymore

Show a little faith, there’s magic in the night

You ain’t a beauty, but hey you’re alright»

Det er nesten ingen som kan klassikeren fra «Born To Run» (1975). Pugg disse strofene, alle som hevder de er Bruce-fans, så må det bare bli bedre stemning i kveld.

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233