Vil ha 17,55 prosent hvalfarting til stranden

Tone-Lise Muri Skagefoss er værpessimist, men har tro på egen festival (Foto mashup: Espen Solberg-Hvalstrand/Herman Berg-Skagefoss)

Hun har aldri sett seg tilbake etter at hun la tverrfløyten på hylla i en alder av 14. Nå håper Tone-Lise Muri Skagefoss på et poprush til Hvalstrand i helgen.

I utgangspunktet er hun blid som en sol. Like fullt er Tone-Lise en værpessimist. – Jeg er alltid redd for at man bruker opp det fine været, sier hun, bak solbrillene. Fint vær kan da også fort bli forskjellen på publikumsuksess under Hvalstrandfestivalen.

Festivalen fødes til helgen. Arrangørene håper at 10.000 musikkinteresserte kan være såpass nysgjerrige på den pene buketten av kjente norske artister (+ to svenske innslag) at Oslo-borgerne tar turen helt ut til Asker.

Eventuelt at 17,55 prosent av de 57.000 som bor i Asker kommune stikker innom den flotte stranden fredag og lørdag. Kommunen har tross alt bidratt med 100.000 kroner i støtte.

Presseansvarlig Tone-Lise er litt overveldet over alle de kjente artistnavnene de har klart å kapre til en hittil ukjent festival: Bjørn Eidsvåg, Vamp, Morten Abel, Bo Kaspers, Turboneger, Big Bang, og ikke minst Karpe Diem.

– Ja, jeg er imponert. Det er en veldig god variasjon mot ulike målgrupper, forteller hun. Karpe Diem er en hovedattraksjonene og uttalte til lokalavisen Budstikka tidligere i år:

– Karrieren vår startet på mange måter med at vi pleide å reise inn til Asker for å få rappe på open mic-kveld på hip hop-jams. Det er derfor kult å faktisk bli booka hit 13 år seinere. Vi gleder oss veldig til å komme til Hvalstrand, sa Chirag.

Tone-Lise er blant dem som kanskje gleder seg aller mest over at Karpe-duoen skal spille to ganger på samme dag. Først på strandfesten klokken 14.00. Det er for alle under 18 som ikke kommer inn og får sett Karpe også avslutte lørdagskvelden, en gig som varer frem til midnatt.

Hun er ihuga A-ha-fan, men har de siste årene fått nyere og mer moderne idoler i Magdi og Chirag. Og Tone-Lise bør ha peiling. Fra hun var 16 år jobbet hun som programleder og musikksjef i Radio Oslofjord. Utover på 90-tallet ble hun Petres «pop-prinsesse», og var programleder for programmer som «Poprush», «Hammock» og «Platina», samtidig som hun produserte radio.

Men det var med «Idol» på TV 2 i 2005/06 at hun ble rikskjendis.

– Jeg er egentlig en Asker-jente som har bodd i byen i 20 år. Når har jeg fått meg rekkehus på Hvalstrand, sier hun og smiler litt skjevt. Derfor stiller hun opp for lokalmiljøet.

– Denne festivalen har det vært snakket om i lang tid etter at Kalvøya-forsvant (1997 – red.anm.) Beliggenheten er jo fantastisk, med et naturlig amfi i forhold til scene. Det er ti ildsjeler som har dratt i gang dette, ulike typer mennesker uten musikkbakgrunn, men med et sterkt engasjement.

Vi sneier såvidt innom «Idol» og dommerjobben, men Tone-Lise synes det er lenge siden og understreker at hun har gått videre. Når det gjelder egen musikk-karriere begrenser det seg til tverrfløyte i ungdomstiden. Ikke i korps, det var for nerdete, men med egen privatlærer.

– Jeg ble faktisk ganske god. Men det var da modern i ettertid spurte om hvorfor jeg akkurat hadde valgt det instrumentet, at jeg innså at jeg slett ikke var blitt tvunget til å spille fløyte…

Og skulle det gå skeis i helgen, tåler hun det. Etter å ha vært Idol-dommer og gjenganger i kommentarfeltene på nettet i et par år, har hun fått tykk hud. Det synes ikke utenpå, men hun har vært for lenge i bransjen til å bry seg om usakligheter.

Nå håper Tone-Lise på at strandliv fortsatt er forlokkende, selv om det snart er September (When).

Les også: Har Magdi bytta ut Toyotaen


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “Vil ha 17,55 prosent hvalfarting til stranden”

  1. […] også: Hvalfarting til Hvalstrand Tags: Chirag, Hvalstrandfestivalen, Karpe Diem Previous postWinnerbäck is back Next postVil ha […]

  2. […] Vil ha hvalfarting til stranden Previous postNerding på […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *