Winnerbäck is back

Ventetiden er over for alle Winnerbäck-fans!

Første gang jeg så Lars Winnerbäck satt han på en krakk og varmet opp for Stefan Sundström  på Gamla i Oslo. Med håret langt nedpå ryggen lirte han av seg flere låter jeg syntes var ganske så fine. Noe jeg glemte ganske kjapt etter å ha blitt spilt under bordet av verdens beste Sundström.

Det tok likevel ikke lang tid før Winnerbäck hadde tatt et godt grep rundt min musikalske sjel. Med album som ”Rusningstrafik”og ”Med solen i ögonen” maktet han å lirke fram en haug emosjonelle utbrudd fra mitt innerste indre. Utbrudd med positive fortegn og konfettiregn. For meg fremstod Winnerbäcks musikk som en syntese av gamle favoritter som Ulf Lundell og Eldkvarn. Da ”Söndermarken” veltet mot meg i 2003, skjønte jeg at det var et album han neppe ville klare å toppe. Noe han heller aldri har klart, selv om han stort sett leverer musikk fra øverste hylle

At det har gått fire år siden Winnerbäcks forrige album, gjør at jeg gleder meg litt ekstra til den 20. september, releasedatoen for hans nye skive, ”Hosianna”.

Ventetiden kan brukes til å høre på  den første singelen fra skiva, ”Utkast till ett brev”. En låt som  bærer bud om at Lasse Winnerbäck har brukt de siste fire årene godt.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1668