Steeeellllaaa!!!

Vi velter oss i Grand Prix-rusen og gir deg en topp fem liste over «Stella» i popkulturen.

Du skal ha vært ganske dypt nede i et mørkt, mørkt hull den siste måneden dersom du ikke har fåt med deg at lykketrollet Stella Mwangi skal representere vår stolte nasjon i Eurovision. Stella er søt hun, tiltross for at hun på lørdag sang surere enn Valgjerd på «Klassefesten«.  Samma det. Haba Haba og don’t bore us get to the chorus og alt det der.

Poenget, mine kjære lesere er at Stella er et utrolig vakkert navn. Ikke minst får det en del finfine popkulturelle referanser til å ramle ned i hodet mitt. Så dermed gir jeg dere….

Popklikks topp 5: Stellamessig

1. A Streetcar Named Desire

Denne filmen har alt. Drama, dampende seksualitet, en desperat Marlon Brando i tight t-skjorte. Ikke minst inneholder Streetcar en av filmhistoriens mest gjenkjennelige replikker. Vi snakker selvsagt om: «Stella! Hey, Stella!»

2. Henrik Wergeland : «Stelladiktningene»

Tro det eller ei, Popklikk er også opptatt av kultur før 1960.  Wergeland var en romantisk fyr som svermet for damene med en sjelden intensitet.  Han var særlig svak for fire jenter og dette dannet grunnlaget for de såkalte Stelladiktningen. De fire var Ida Haffner, Emilie Selmer, som døde 18 år gammel, Hulda Malthe og Elise Wolff. Ut fra idealiseringen av disse pikene steg det fram et poetisk kvinneideal han kalte «Stella».

Vi proklamerer villig vekk:

Engang, bag rullende Aar, din
Sjel jeg ventende møder,
Stella! Stella!

Den vil jeg kjende blant tusind,
tusind blegnende Aander
Stella! Stella!

3. Stella Artois

Vi elsker øl. Særlig sofistikert øl.

4. Ida Maria: Stella

Gud i skjønn forening med en middelaldrende prostituert. Vakkert!

 

Ida Maria – Stella from Asylum Films on Vimeo.

5. Stella McCartney

Stella er helt klart den kuleste i kategorien «datter av superstjerne». Klærne hennes er delikate og alt hun lager ser rett og slett smmmoooth ut. Nå har hun kommet med barnekolleksjon også.  Og vi vet jo alle at våre barn nå er det ypperste innen tilbehør. Fram med kredittkortene!

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405