Hot sniksnakk

Er Berit vår nye Top-Model? (FOTO: http://skeiveberit.wordpress.com)

Skeive Berit, sjuke Las Vegas-tepper og henrettelse av Ronald McDonald var bare noen av høydepunktene under Pecha Kucha på DogA i går kveld.

Popklikk var på arrangementet i første omgang for å støtte sin rosa venninne Berit, men fikk med seg uante mengder kreativ inspirasjon på veien.

For de uinvidde er det greit å ta en liten repitisjon av begrepet.
Les og lær:
Pecha Kucha ble startet i Tokyo av Astrid Klein og Mark Dytham (Klein Dytham Architecture) i 2003, som en kulturell multimedia-arena hvor unge kreative kunne møtes og uformelt vise frem arbeider. Arrangementet har nå blitt et viktig forum for nettverksbygging og idéutveksling internasjonalt.

Pecha Kucha, som egentlig betyr “snikksnakk” på japansk, er et patentert foredragssystem. Hver enkelt aktør, enten man er etablert formgiver, akademiker eller student, får 6 minutter og 40 sekunder til å vise hva man er god for før neste taler står for tur. Man har kun mulighet til å benytte 20 bilder, og hvert bilde vises i 20 sekunder. Foredragsholderne er forhåndsplukket og representerer bredden innen den kreative industri, fra arkitektur, design og kunst, til film og musikk. Dj eller “live-gig” er også en viktig del av rammen rundt arrangementet.

Gårsdagens gig er den 17 i rekken som har blitt arrangert i hovedstaden. Dette her er absolutt et stykke Oslo-kultur som flere burde få med seg.

Blant de kreative sjelene var det noen som absolutt skilte seg ut.

– Kunstneren Jani Leinonen står bak prosjektet «Food Liberation Army».   Han er særlig opptatt av markedskrefter og vestlig materialisme. Sammen med noen venner bestemte han seg for å kidnappe en Ronald McDonald-statue. Målet var  å få McDonald’s til å svare på en rekke relativt ubehagelige spørsmål. Dersom de nektet å svare ville Ronald bli halshugd. Saken fikk bred dekning i store medier. Les mer om prosjektet her.

 

 

– Fotograf Chris Maluszynski snakket om sin bildesamling av heller glorete tepper i Las Vegas. Han forklarte hvordan de mønstrede teppene ble så voldsomme at han måtte bruke fotoapparatet som et slags skjold for å beskytte seg. Veldig interessant.

– Men la oss ikke glemme Berit. Den sjarmerende filttøsen tok showet og ga oslopublikummet et innblikk i skeiv kultur utenfor lysløypa. Sjekk bloggen hennes ut.

Neste Pecha Kucha arrangeres i mai.  Gå inn på hjemmesidene deres for oppdateringer.


Publisert

i

, , ,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *