Ukens låt # 11

I vår nye spalte «Ukens låt» velger Popklikk seg ut en perle fra de siste 70 år med pophistorie. Formålet er å velge ut sanger litt utenom allfarvei slik at våre mange lesere kanskje kan oppdage noen nye favoritter. Nederst i saken finner du en spillelista der låtene blir lagt inn etterhvert som de dukker opp her.

Ukens låt #11: E-Types: «Put The Clock Back On the Wall» (1967)

Nei, vi skal ikke til svensk 90-talls eurodance, men til 60-talls garasjepop fra California. The E-Types var relativt store på den amerikanske vestkystens livescener og fikk gitt ut fire singler på andre halvdel av 60-tallet. Den store av dem er ukens låt, «Put The Clock Back On The Wall».

Jeg synes denne er mer pop enn garasje, så jeg kunne tenke meg å plassere den på topp innen den ikke-eksisterende sjangeren «jubelpop»: Der hvor de fengende versene avløses av trestemte harmonirefrenger som minner mest om jubelrop. Dette er en sjanger hvor gigantene Byrds, Hollies og til og med Beatles ville hevdet seg veldig godt.

Ukens låt er skrevet av gutta bak Turtles’ «Happy Together», og det er også en av jubelpopens absolutt fineste stunder. Etter min mening har likevel ingen klart å overtreffe E-Types klassiker. Kontrastene og overgangene fra vers via refreng til tittelsang sitter klokkerent. Og dermed er den tilbake på veggen. Hurra!

Øyvind Ødegaard
Øyvind Ødegaard
Artikler: 15