Klink umulig å gjemme seg bort

balthazar2Popklikk brukte ett minutt på å finne fram til 11-åringen som på 70-tallet skrev leserbrev til Aftenposten og ønsket mer professor Balthazar.

– Jeg tenker at verden er blitt så liten og tilgjengelig, på godt og vondt. Tenk du fant meg lett som ingenting på FB, jeg bor og studerer i London nå. Husker jeg som 11-åring synes det hele var veldig formelt og høytidelig, skriver Vibeke Kjerre Gaarder i en respons til Popklikk. Hun er nå blitt 48 år.

I leserbrevet, som var sendt inn til Aftenpostens den gang mest hippe spalte «På Bølgelengde», sto det

«Jeg håper at Balthazar kommer igjen. Tror dere at det er mulig å få et bilde av ham i avisen?»

– Jeg brukte ukepenger og syklet til postkontoret for å postlegge konvolutten. Mamma og pappa visste ingenting – og ble stolte, men sa samtidig at » ja du Vibeke du ordner opp» eller no’ sånn. Jeg skulle av og til ønske at verden fortsatt var litt stor og mystisk, skriver Gaarder videre.

http://youtu.be/S0_xdlIl5-U

Det er lett å nynne på kjenningsmelodien til Balthazar. Det var den perioden hvor absurd-barne-tv slett ikke var umoderne. I dag er tv-program for barn og unge mer eksplisitte.

baltazahr– Alt er liksom så uhøytidelig, blottlagt og lett tilgjengelig nå. Vi må ikke glemme gleden av rett og slett å kjede oss litt – i stillhet. Sosiale medier, mobiltelefon, PC og flyreiser- verden ble brått litt mindre. Mye bra, men kan lett bli tilgjengelighetshysteri, Som 18-åring flyttet jeg til Canada for ett år; fikk telefonsamtale hjem kun hver 14, dag. Det gikk helt greit det også…

Det er stor stas når postkort kom i felles postkasse og det ringte på husets eneste telefon. Litt synd det er borte. Verden er blitt mindre og nærmere – men ikke nødvendigvis varmere og mer inkluderende, mener hun.

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233