Skavlanmessig

Hva kan vi si. Popklikk mildt sagt digget Ida Maria på Skavlan på fredag. Hun framstår som både sterk og ærlig tiltross for at hun fremdeles tydligvis er sterkt preget av kollapsen. Framføringen av «Bad Karma» ga oss gåsehud i sofaen og det skjer jaggu ikke ofte på en fredagskveld.

Det er likevel på sin plass å stille spørsmålstegn ved at Fredrik Skavlan klarer å ha en så interessant artist i stolen uten å stille henne et eneste spørsmål om selve musikken hennes. Det nye albumet «Katla» ble knapt nok nevnt. Jeg skulle gjerne ha hørt mer av Ida Maria om hvordan et slikt sammenbrudd påvirker henne som musiker, for det er jo det som burde være det mest sentrale her.

Det er klart at Ida Marias møte med veggen er interessant. Men også her danser Fredrik rundt de virkelig ubehagelige temaene. Forholdene lå til rette for en ordentlig samtale om artistliv og rus, men som vanlig vannes det hele ut til intetsigende koseprat. I steden bruker Fredrik & Co tid på Norges mest usympatiske og ukarismatiske mann Eyvind Hellstrøm. Snakke meg om dårlig karma..

Sjekk ut denne nydelige videoen som nettopp har dukket opp på verdensveven:

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405