Sommer-tv hej hej!

Popklikk vil gjerne bruke anledningen til å hylle den dypt neglisjerte sjangeren «sommer-tv» med utvalgte høydepunkt. Ofte blir massemediene kritisert for å gå i dvale i sommermånedene. Men det finnes faktisk gull blant agurkene. Det er på høy tid at man løfter fram den fantastiske underholdningen som hvert år blir presentert ute i guds frie natur med aktuelle og mindre aktuelle artister.

1. Christer Sjögren – Bad Romance
Ikke uventet er svenskene best også når det kommer til sommer-tv. I dette klippet har søta bror forent det absolutt beste av to verdener. Dette her er folkelig, folkens. Og det er jo det viktigste prinspippet i sommer-tv : Å være FOLKELIG. Man må bjuda på, lissom. Noe Christer gjør til gangs. Som programlederen sier: «Den der satt jo verkligen, Christer!».

2. Avslutningsmedley Allsang på Grensen 2008
Umulig å skrive en sak om sommer-tv uten å ta med nasjonalskatten «Allsang på Grensen». «Allsang på Skansens» lubne, svette og litt mindre hippe onkel. Dette programmet sprenger jo folkelighetsbarometeret. Dette avslutningsmedleyet fra 2008 er så folkelig at DDE virker high-brow. Når Tommy Steine synger «Forelska i lærer’n» så er det så nært man kan komme den norske folkesjela som overhode mulig. Fram med Grandisen!!

3. Allsang på grensen – Frieri
Det er ikke fritt for at man blir revet med på Grensen. Så i sommerromantikkens navn må vi ta med dette frieriet. Puppy love på tv! Med Kathrine Moholt til stede! Bare ikke les eksdamas kommentarer under videoen.

4. Eric Saade – Det gör ont (Allsång på Skansen 2011)
Vi liker å være aktuelle her i Popklikk. Og Eric Saade er jo hyperaktuell i den enigmatiske videoen «Imagine» til Tonedøv Skamli Nødverge. «Skandinavias mest sexy mann» ropes det. Vel. Dette klippet fra Skansen viser at heller ikke Saade går av veien for å menge seg med den gemene hop. Så utrolig vakkert at noe vi trodde var et type gay anthem kan allsynges både av små og store. Rørende, rett og slett.

5. Rybak skal ut på loffen
Kvalitets-tv handler som kjent ikke bare om brød og sirkus. Det gjelder også å komme under overflaten. Kjempe seg forbi fasaden. Dette intervjuet er et godt eksempel på at kvalitetsjournalistikken ikke dør selv om temperaturen går opp. «Det er viktig for meg å banke på hos folk og spørre om de vil slippe meg inn», sier Rybak. Det er noe å tenke på sånn før ferien starter for alvor.

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405