Ukens låt #5

I vår nye spalte «Ukens låt» velger Popklikk seg ut en perle fra de siste 70 år med pophistorie. Formålet er å velge ut sanger litt utenom allfarvei slik at våre mange lesere kanskje kan oppdage noen nye favoritter. Nederst i saken finner du en spillelista der låtene blir lagt inn etterhvert som de dukker opp her.

Ukens låt #5: The Gentle Waves: «Falling From Grace» (2000)

De fleste kjenner til Isobel Campbell fra hennes tid som vokalist i Belle & Sebastian og fra hennes duettkombo med det skrikende treet Mark Lanegan. De færreste har fått med seg hennes soloprosjekt i mellomtiden og det må jo Popklikk bøte på. 

Under alter egoet The Gentle Waves lagde Isobel Campbell strålende, lavmælt popmusikk rundt tusenårsskiftet med klare franske inspirasjonskilder. Det ble med to album med utelukkende egne komposisjoner, og begge kan anbefales for videre lytting.

På ukens låt synger hun og spiller de fleste instrumentene selv: akustisk og elektrisk gitar, cello og cembalo. Det hele låter så sløyt og behagelig at vi nesten forventer å finne Serge Gainsbourg bak spakene, men det viser seg faktisk å være Stuart Murdoch fra Belle & Sebastian. 

Isobel synger som en fransk chanteuse, ikke ulikt 60-tallets stilikon Francoise Hardy. Hun får mange bonus stilpoeng fra barokkavdelingen i Popklikk for å inkludere cembalo som bærende instrument. En temmelig perfekt sang til de første virkelige soldagene i vente, for som Isobel synger: «I’m Always Looking For The Sun».

YouTube: The Gentle Waves – Falling from Grace – YouTube

Foto: Jeepster Records

Øyvind Ødegaard
Øyvind Ødegaard
Artikler: 7