Ukens låt #6

I vår nye spalte «Ukens låt» velger Popklikk seg ut en perle fra de siste 70 år med pophistorie. Formålet er å velge ut sanger litt utenom allfarvei slik at våre mange lesere kanskje kan oppdage noen nye favoritter. Nederst i saken finner du en spillelista der låtene blir lagt inn etterhvert som de dukker opp her.

Poverty Stinks: «You’re Going Away» (1991)

Vi skal til Finland og 3 minutter og 45 sekunders popmagi. Nærmere bestemt til Poverty Stinks med den særpregete vokalisten Jarmo Laine i spissen. «You’re Going Away» er fra deres andre album «Getting Deeper”, som er deres klart beste og selvsagt kan anbefales til alle pophoder. Jarmo messer i vei på versene på ukens låt, men det er i refrenget det virkelig blir magisk med perfekt harmonisang og handclaps. Og så skader det ikke at sangen avsluttes med en riktig trivelig gitaroutro på et drøyt minutt.

Poverty Stinks ga ut en håndfull album på 1990-tallet uten at alt for mange brydde seg. Det var den alternative rocken og særlig grønsjen som dominerte. Samme ufortjente skjebne led på mange måter deres norske åndsfrender i The Colors Turned Red sent på 1980-tallet og The Margarets tidlig på 2000-tallet. Det kan faktisk virke som den klassiske popmusikken blir for pen og pyntelig (eller for bra?) for de brede masser.

You’re Going Away – YouTube

Øyvind Ødegaard
Øyvind Ødegaard
Artikler: 8