Mitt middelklassehælvete bare fortsetter

SKAM, Fred Perry og matkasser. Å leve er et sant hælvete. Her er noen flere , knallharde middelklasseproblemer.


godlevertNB! Vi gjør oppmerksom på at artikkelen inneholder banning og stort sett selvopplevde, virkelighetsfjerne problemer.

1. Hva harru i kassa?

Godt Levert, Godt levert-Grete Roede meny. Adams matkasse. Men i huleste.. som om ikke det var nok har Kolonihagen sin egen økologiske variant som kan klaskes ned på dørmatta ukentlig. Hvordan skal man vite hva som er best? Økologi, eller fett? Kortreist eller fairtrade? Eller bare dundre på med Foodora 24/7? Det er i allefall èn ting som er klinkende klart. Jeg ORKER ikke å tenke ut og så handle min egen meny for å dra det hjem fra butikken i plastposer. Det er SÅ 2015.

2. Skam over SKAM

I et knallhardt middelklasseliv kan det være greit å trekke seg tilbake med et appleprodukt eller ti. Skjerme seg fra omverdenen med ei litta skjerm liksom. Store deler av oss førtiåringer i middelklassen er hektet på å se tenåringsjenter fra Nissen Videregående feste, hooke og drite seg ut. Det får oss til å føle oss unge for en stakket stund (næmere bestemt cirka 25 minutter i uken) Likevel føles det litt skamfullt.  Er ikke vi for gamle for dette? Hva driver vi med? Hvorfor skskamal livet være så komplekst?

3. Vaskelapp på Fred Perry-skjorter

Middelklasseherrer har hvisket i øret mitt at piquet-skjortene til Fred Perry har en slags kranglete vaskelapp. Dette forstår jeg er vanskelig. Jeg tenner et lys i kveld for alle voksenhipsterne som sliter med denne problematikken.

4. Valget i USA

Det er et HELVETE at man aldri skal kunne klare å sette seg godt nok inn i dette. For å være et fullverdig medlem av middelklassen bør man jo nerde seg så lanfredperrygt inn i materien som det overHODE er mulig. I det aller minste må man forstå oppbyggingen av kongressen og viktigheten av Super-tirsdag. Det holder liksom ikke å synes at Trump er gjøk og at det hadde vært fett med en kvinnelig president lenger. Det er utmattende. Why me? Hvorfor må jeg skamme meg over at jeg heller vil se på «House of Cards» enn Urix? Og når skal jeg egentlig få tid til å sette meg inn i byregjeringen i Oslo når jeg burde studere Bernie Sanders hjertesaker?

5. One story told week by week

Troooookkkkke det «Serial». Noen må forstå at teflonhjerner i middelklassen ikke klarer å holde tråden når det går over en uke mellom hver gang vi skal sette oss inn i Bowe Bergdahl sin sjuke skjebne. Kom deg på jobb oftere,  Sarah Koenig!

Les også:

Mitt middelklassehælvete – Nytt år, nye problemer

Mitt middelklassehælvete – Fra sashimi til Øyafestivalen

Bilder: Nrk/Fred Perry/Godtlevert.no

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405