Energisk pop av beste sort

5CC88727-034E-4D6F-B587-C9A5386111E0Plateanmeldelse: Middle Kids – «Today We’re The Greatest» (album, 2021)

Middle Kids er en trio fra Australia som lager svært melodiøse og storslåtte poplåter. Da debutalbumet, «Lost Friends», landet i 2018, var Popklikk mildt sagt begeistret. En begeistring som som har økt i styrke etter å ha hørt på oppfølgeren «Today We’re The Greatest» i et par uker.

Noen vil sikkert beskrive musikken til Middle Kids som indie, noe som er helt innafor, men for en anmelder som aldri helt har forstått hva det egentlig innebærer, lager gjengen fra Sydney ganske enkelt popmusikk fra øverste hylle.

Brorparten av låtene på «Today We’re The Greatest» er ekstremt energiske og fengende. Noe produsent Lars Stalfors trolig skal ha mye av æren for. Lydbildet han og bandet har tryllet fram er både tettsittende, detaljert og usedvanlig forfriskende. Et lydbilde proppet fullt av gitarer, synther, strykere, blåsere og tøff tromming. Over det hele svever Hannah Joys usedvanlig tiltalende stemme.

Selvom energinivået er høyt, roer bandet ned opptil flere ganger. Noe som tilfører plata både variasjon og en harmonisk helhet. Den beste av de rolige låtene er definitivt den vakre og vare tittellåta. Men både «Bad Neighbours», «Lost In Los Angeles» og «Summer Hill» vet også hva de vil. Når der er sagt: De fleste av låtene veksler stort sett mellom rolige og mer uptempo partier.

Det er forståelig at ultrafengende låter som «R U 4 Me», «Cellophane (Brain), «Questions» og «Stacking Chairs» umiddelbart stjeler de store overskriftene, men alle låtene på «Today We’re The Greatest» er så snasne at begeistringen ikke akkurat har avtatt mens undertegnede skrev denne anmeldelsen omringet av samtlige låter. For dette er energisk pop av beste sort!

Foto: Domino Records (promo)


Publisert

i

, ,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *