Alt ble bare kål

Kjendisredaktør Ellen Arnstad advarte torsdag kveld mot hodeløs bruk av iPad. 

Arnestad, som er iPad-entusiast, holdt avslutningsinnlegget på et seminar om lesebrett i regi av NONA, en nettorganisasjon som kaller medlemmene for netthoder og som må passe på at medlemmene ikke tryller seg selv om til kålhoder.
iPad-entusiast og magasinredaktør (Foto: Henne.no)

Arnstad har etter kort tids iPad-bruk fått et anstrengt forhold til grønnsaken blomkål, og da spesielt den virtuelle formen.

Da forlagsredaktøren fikk en iPad i hus, hev hennes åtte år gamle sønn seg umiddelbart over den og skjønte intuitivt at her var det en ny, gøyal dings å erobre. Som alle gode opphav hadde hun gjort en avtale med åtteåringen  om at alle nedlastinger av spill måtte klareres først.

Og som alle gode opphav ga hun ham lov til å laste ned et uskyldig spill til kun 11 kroner.  Om kvelden viste han frem den fine gården han lekte med på iPaden. Lite skjønte hun da regningene begynte å strømme inn dagen etter. Hun trodde det var noe feil og slettet dem. Men de fortsatte å komme.

Til slutt innså hun at transaksjonene faktisk ble foretatt på hjemmebane og måtte stoppes før familien ble bankerott på online-spillet FarmVille

– Jeg er i dag innehaver av virtuell blomkål for 5.000 kroner og aner ikke hva jeg skal gjøre med den! sa hun til en lattermild forsamling på tampen av seminaret.

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233