Walkman-døden

Denne uken kom nyheten om at Sony legger ned produksjonen av walkman. Det merkligste med den nyheten er kanskje at Sony faktisk fortsatt har drevet og produsert dingsen. Det er i allefall veldig få walkmans å se på gatene for tiden. Selv husker jeg med stor glede tilbake på min fete Sony «Sports» walkman. Såvidt jeg husker så var «sporten» ved den at den kunne mistes i gulvet uten å bli ødelagt og at den tålte vann. Spesielt bra dersom du drev med idrett i vått element eller eventuelt brukte dingsen i situasjoner hvor du kunne bli taklet av motstanderen. Nok om meg og min walkman. Her er noen morsomme walkman-fakta.

  • Den opprinnelige Walkman var en kassettspiller som kom på markedet i Japan 1. juli 1979.
  • Senere har navnet vært brukt på Sonys bærbare cd-spillere (som først ble kalt Discman, men senere endret til Walkman), MiniDiscspillere, MP3-spillere og mobiltelefoner produsert av Sony Ericsson.
  • I alt er det solgt over 2,2 milliarder spillere.
  • Magasinet Christianity Today advarte i sin tid mot Walkman og sa at den ville friste ungdommen ved å være ”nok en konkurrent mot Guds stemme”
  • I en artikkel i Money Magazine i 1981 skrev en reporter til vennen sin: «Da du var i New York forrige måned så lurte du på hvorfor folk gikk rundt med hodetelefoner som med ledninger til små bokser. Vel, etter at du dro spurte jeg rundt og fikk vite at vi tok feil- de var ikke medlemmer av en slags gærn kult. De små boksene var bærbare kassettspillere. Det ser ut til at du ikke trenger å være hjemme for å høre på stereoen din nå til dags.»

Les mer om Walkman:

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405