Fucking great!

Anmeldelse DVD:

 

Etter å ha sett tre sesonger på rappen av BBC-serien The Thick Of It, er det mye som peker i retning av at jeg ikke har ledd så mye av en britisk serie siden The Office la meg i bakken med et smil tidlig på 00-tallet.

Særlig i løpet av sesong tre har jeg, hovedsakelig grunnet kombinasjonen spoling fram og tilbake og hysteriske latteranfall, brukt dobbel så lang tid per episode enn det som er angitt i manualene.

Myten om nordlendingers avanserte bannskap, legges en gang for alle i grus av medierådgiver for regjeringen, Malcolm Tucker, sine verbale ytringer. For Tucker, spilt av en særdeles opplagt Peter Capaldi, setter trolig, og med god margin, ny verdensrekord i banning og kraftfulle bemerkninger i løpet av noen få timer.

Noe følgende tirade, rettet mot en representant fra opposisjonen, er et synlig bevis på.

”And I would rain down on you so hard that you’d have to be reassembled by the fucking air crash investigators. (…) You breathe this to anyone, you mincing fucking cunt, and I will tear your fucking skin off, I will wear it to your mother’s birthday party, and I will rub your nuts up and down her leg whilst whisteling Bohemian fucking Rapsody, right? (…) Now, get out of my fucking sight!»

Ord og vendinger som ikke nødvendigvis henvender seg til individer somer sterkt opptatt av å bryte målsnøret i Perleporten.

At The Observer har konkludert med at The Thick Of It er “The funniest programme on television” og at serien har mottatt et tonn med priser, er med på å underbygge at mitt humoristiske gen ikke er helt på viddene.

Serien, som best kan beskrives som politisk satire med særdeles store baller, består av så mange fantastiske karakterer og skuespillerprestasjoner, at de gode øyeblikkene står i en så lang kø, at serien må sees minst tre ganger før køen viser tegn til å avta.

The Thick Of It klarer nemlig kunststykket å være pinlig, skremmende og uhyre morsom på en og samme tid.

Sagt med andre ord: The Thick Of It er fucking, fucking great!

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1643